lauantai 28. syyskuuta 2019

Musikaalisia muistoja maailmalta

Kuuntelin tuossa yhtä biisiä, joka vei mut takaisin Norjaan. Siitä sain sitten idean listata muutaman biisin, jotka muistuttaa mua ylipäätään jostakin maasta tai ihan tarkalleen jostain arkisesta hetkestä. Otin tähän nyt mukaan kaikki tuolla sivupalkissakin näkyvät maat, eli sellaiset, joissa on vietetty edes vähän perusturistia pidempi aika. Jos kiinnostaa kuunnella, niin voi klikata suoraan Youtubeen tai sitten kuunnella tässä blogissa.

Unkari (lukuvuosi 2014-2015)

Unkarista nousee mieleen ehdottomasti vahvimmin kaksi biisiä. 
Tämä soi radiossa suunnilleen koko alkupuoliskon. Myös unkaria osaamattomilta vaihtareilta sujui kyllä tämän kertosäe :D Tämä sitten soi radiossa toisen puolisvuotisen aikana. Boggie muuten edusti Unkaria vuoden 2015 Euroviisuissa, eli silloin kun itsekin olin Unkarissa!

Norja (loppupuolisko 2016)Tästä biisistä sain koko idean. Norjassa mun kaveriporukkaan kuului useampi Lana-fani, joten näitä kuunneltiin lähes aina. Radio taisi olla ensimmäinen Lanan biisi, josta tykkäsin niiden isompien hittien lisäksi.No, tätä soitettiin vähän kaikkialla.Tämä russe-biisi (eli sanotaan nyt vaikka että abibiisi) on aika mieleenpainuva sanoituksiltaan :D Varsinkin Vincent on järkyttyneenä esitellyt tätä Ruotsissa. Sai Skamin myötä aika paljon huomiota, nyt kommentit liittyy melkeenpä pelkästään siihen.

Ruotsi (vuodet 2017-2018)

Ruotsissa asuin näistä maista pisimpään, joten se vaikeuttaa vähän tätä. Kahdessa vuodessa ehtii olla aika monta hittibiisiä, jotka sitten heivataan pois uuden tieltä. Ei oikein mikään biisi tule mieleen yleisesti Ruotsista. Sanon nyt kuitenkin nämä:Lanan biisejä norjalaisten kaverien ansiosta tarttui useampia soittolistalle, mutta jostain syystä tämä tuo aina mieleen yhden illan kun tein ruokaa ekassa Ruotsin kämpässä.Tää on aika randomi, mutta oli myös ensimmäinen biisi, joka tuli Ruotsista mieleen :D Vincent siis kuuntelee aika paljon pakistanilaista ja pohjoisintialaista musiikkia, ja tämä nyt on aika hauska ja mieleenpainuva esimerkki. Muistan kuulleni tämän keittiöstä yksi ilta, kun yritin nukkua... Kysyin Vincentiltä tämän biisin nimeä näin: "What's the name of the ding ding dong song?" Sain oikean vastauksen.

Ranska (kesä 2017)

Ranskassa vietin vain yhden kesän, mutta se onkin juuri sopiva aika tähän tehtävään. Tämä nyt on aika suosittu, mutta siksi sitä kuulinkin paljon. Legendan mukaan joku oli pistänyt Youtuben hakukenttään "the French song" ja löytänyt etsimänsä, eli tämän :DTämä oli sitten paikallinen hitti tuona kesänä. Alliance Françaisen ranskantunnella kuunneltiin tätä, koska tää on täydellinen biisi subjunktiivin opetteluun.Taitaa olla laitonta puhua kesän 2017 musiikista mainitsematta Despacitoa. Asuin vielä kahden lattarin, kolumbialaisen ja ecuadorilaisen, kanssa. 

Tshekki (alkupuoli 2019)

Tshekeissä kyllä kuuntelin töissä musiikkia päivät pitkät, mutta niistä moni ei ole jäänyt mieleen tällä tavalla.Aina välillä kuuntelin suomalaista radiota, mistä tämä jäi sitten soimaan päähän. Uudenvuoden aikaan olin asuntojen välissä pari päivää hostellissa, missä sitten etsin tämän Youtubesta. Aloin sitten kuunnella Vestan muitakin biisejä myöhemmin.

Uganda (kesä 2019)

Ugandasta tulee kyllä mieleen vaikka kuinka monta biisiä, sillä kotona oli ehkä 30 biisin lista, joka soi ihan koko ajan. Ongelma on se, etten tiedä melkein minkään nimeä. No tässä muutamia, jotka löysin:Tämä oli se biisi. Soi ihan joka paikassa.En kyllä tiedä, että menikö nimi oikein :D Mutta tässä näkee yleisen tyylin sekoittaa englantia ja paikallisia kieliä.Oon ylipäätään tosi huono etsimään uusia biisejä ja artisteja, mutta kyllä niitä vaan sitten kuulee joka paikassa. Tietenkin tässä oli vain ihan murto-osa, jotka nyt syystä tai toisesta pääsivät listalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti