sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Aloitus ja esittelyä

Jälleen kerran aloitan taas yhden blogin, vaikka kaikki edelliset ovatkin saaneet surkean lopun. Tällä kertaa mulla on kuitenkin joku syykin blogata, sain nimittäin tietää pääseväni lukuvuodeksi 2014-2015 vaihtoon Rotareiden kautta! Nyt on ehkä hieman aikaista aloittaa, olen vasta aloittelemassa paperirumbaa ja kohdemaatietoja on turha odotella kolmeen kuukauteen. Blogin nimi ja ulkoasukin tulevat luultavasti vielä muuttumaan kun saan tietää että mihin sitä olenkaan sitten matkalla! Esim. teeman valitsin ihan nopsaan vaan (tein tän blogin ja nytkin kirjottelen kännykällä).

Tälleen perustietona voisin sanoa että siis 15-vuotias, ysiluokkalainen tyttö noin 20 000 asukkaan kunnasta Etelä-Suomesta. Olen harrastanut pianonsoittoa 7,5 vuotta, taekwondoa 1,5 vuotta, koirajuttuja enemmän tai vähemmän koko ikäni (äiti on kasvattaja, meillä nyt viisi bordercollieta, joista yksi on minun ja sen kanssa harrastelen agia ja vähän tokoa), tykkään myös kielten opiskelusta, saksa ja ranska on valinnaisia koulussa ja kansalaisopistolla käyn virossa. Itsekseni olen opiskellut moniamonia kieliä, eniten tällä hetkellä ehkä tsekkiä, italiaa ja vähän venäjää.

Ainakin koiratouhuista luultavasti tulee nyt välivuosi, mutta pianoa toivoisin edes joskus pääseväni pimputtelemaan ja wondoakin olisi kiva jatkaa. Hätätilanteessa käyn sitten vaikka sen vuoden jossain karatessa, etten ihan kangistu. Kieltä saan nyt oppia ihan uudella tavalla ja olen päättänyt puhua englantia niin vähän kuin mahdollista.

On vaikea sanoa milloin sain idean vaihtoon lähtemisestä, kun aina olen ollut kiinnostunut muista maista ja kulttuureista. Joskus pienenähän sitä ei oikein osannut tietenkään ajatella, vuosi ulkomailla kuulosti vain siistiltä mutta myös sellaiselta mihin minulla ei olisi ikinä mahdollisuutta. Vähän samoin ajattelin vielä kutosellakin, kun aloin aktiivisemmin tutkimaan eri järjestöjen sivuja ja muita vaihtariuteen liittyviä sivuja, kuten blogeja. Kuitenkin hinnat olivat (ovat) melko korkeita, ja ajettelin maailmanmatkailun jäävän jonnekkin hamaan tulevaisuuteen.

Kun ensimmäisen kerran löysin Rotarit, niin ajattelin että se olis vähän semmonen... Emmä tiiä, et tosi harvat ja valitut pääsisivät ja pääseminen olisi vähän ku lottovoitto. No sitähän se olikin, tosin lähinnä koska olin ja olen niiin onnellinen että saan tämän mahdollisuuden! Se hetki kun mulle piirihaastattelun jälkeen sanottiin että "Onneksi olkoon, sä oot nyt vaihto-oppilas!" oli varmaan yks mun parhaista hetkistä! Okei kuulostaa aika tyhmältä, mut oon jo vuosia unelmoinut tästä kuitenkin ajatellen ettei se koskaan voisi toteutua.

Vanhempien suostuttelu.. No, joskus seiskalla taisin äitille mainita että olisi mahtavaa sitten joskus mennä vaihtoon tai edes kielimatkalle ja vastaus oli aika ei-lupaava. Iskälle sitten (eronneet) sanoin joskus kasin keväällä, että olisin ajatellut tällaista ja se taas suhtautui paljonkin lupaavammin (vaikka taisihan sekin vähän siinä hämmentyä)! Sanoin sitten äitillekin uudestaan ja olihan se nytkin vähän järkyttynyt, totesi kuitenkin vain että "Ei sitten ainakaan minnekkään Lattareihin tai Venäjälle" No problem, Lattareihin en haluaisikaan ja Venäjälle taitaa lähettää vain AFS (ei.sillä että AFS:ssä olisi jotain vikaa!). Mutta kyllä molemmat vanhempani ovat ihan tyytyväisiä valinnastani lähteä Eurooppaan (maavalinnoista lisää myöhemmissä teksteissä).

Kun äiti oli heinäkuun lopulla alkanut hiukan sisäistää tätä, kysyin että saanko nyt sitten laittaa Rotareille viestiä. Lupa tuli ("eihän se s-posteilu vielä mitään sitovaa ole, kai sä sit voit") ja pian oltiinkin jo klubin haastattelussa. Koko syksy oli kyllä varsinaista s-postin kyttäilyä, varsinkin kun haastattelun jälkeen luvattiin ottaa pian yhteyttä. Sitten sainkin kutsun piirihaastatteluun Helsinkiin ja sain kuulla em. sanat!

Viime viikolla käytiin täyttelemässä sitoomuslomake ja kun nva (nuorisovaihtoasiamies, jos joku ei-rotary ei tiedä) kysyi äitiltä että mitä mieltä se on tästä, niin vastaus oli vain "kylhän sen alkujärkytyksen jälkeen nyt tää on alkanut tuntuu ihan hyvältä jutulta" :D

Mutta siis, nyt venailen salasanoja että voin alkaa täytellä pidempiä lomakkeita. Ja haluun maatiedot, et voin alkaa opiskella sitä kieltä ja muuta sitten!
Tän piti olla vaan ihan lyhyt esittely, hups :D Nojaa.


Kuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti