lauantai 1. helmikuuta 2014

Maatiedot!!

Seison koulun käytävällä. Seuraavaksi meillä on ruotsin koe ja kaikki hälisevät. Koko aamun olen kytännyt sähköpostia, vaikka uskoinkin etten saisi maatietoa. Kuitenkin, kaksi uutta sähköpostia. Sydän hyppää kurkkuun. Toinen on Bloglovinista, minkä jo oikeastaan arvasinkin, ja toisen otsikossa lukee... Rotaryn vuosivaihto! Sitä hetkeä olin odottanut niiiin pitkään. Olin ajatellut, että siinä vaiheessa vielä viimeisen kerran miettisin kaikkia kohdemaitani ilman että tiedän mihin menen.

Ei siinä ihan niin käykään. Hetken ajan oon häkeltynyt, koitan rauhoittua ja muistan myös mahdollisuuden, että esim. hakemuksestani puuttuu jotain ja viesti koskee vain sitä. Avaan viestin, ja siinä lukee, että paperini on lähetetty UNKARIIN! Tarvittaisiin enää paikallinen vahvistus (mikä oli aika todennäköinen, kun kerran paikka sinne jo oli)
Olin kuvitellut, että vaikka saisin tiedon julkisella paikalla, esim. juuri koulussa, niin pystyisin silti hillitsemään itseni. No ihan niinkään ei käynyt. Aloin vaan nauraa ja täristä. Halasin parasta ystävääni ja hänkin oli iloinen puolestani (ja nauroi joko mulle tai mun kanssa, en oo ihan varma.. :D). Muutaman yrityksen jälkeen (kädet tärisivät) sain screenshotattua sähköpostin Whatsappiin, ja koska olin ensimmäinen joka sai virallisen tiedon, tuli ryhmä spämmättyä aikalailla, kun kaikki tietenkin malttamattomina odottivat myös omia tietojaan . Kaikki oli niin ihania, niin ilosia mun puolesta <3 (Iltapäivällä se ryhmä kyllä spämmäänty niin pahasti kun mm. lattarimaistakin tuli tieto. Olen äärettömän onnellinen kaikkien muittenkin puolesta, jotka ovat saaneet tiedon ja toivon todella paljon että loputkin saa mahdollisimman pian!)

Matikan tunnilla olin vielä ihan häkellyksissä eikä laskemisesta tullut kertakaikkiaan yhtään mitään, joten eiköhän mulle sitten pamahda uusi viesti. Mut tosiaan on hyväksytty Unkarinkin päässä! Siinä oli myös hieman tietoa esim. kielikursseista, joita tulee olemaan kaksi kappaletta. Ja lähtöpäivät: 7.-9. elokuuta! Eli enää 189 päivää! Ja saan ihan kunnon kesälomankin kavereiden kanssa.


Oon kyllä sanoinkuvaamattoman onnellinen tällä hetkellä. Unkari tuntuu suunnilleen täydelliseltä. Oon nyt ihan suurimmasta tunnevyörystä päässyt yli (eilen vaan hehkutin koko ajan ja koulutututkin sanoi, että musta oikein huokuu onnelisuus ja innostuneisuus). Oon lukenut paljon tietoa Unkarista ja kieltäkin pitäisi alkaa opiskella, tällä hetkellä osaan sanoa "Szia, Micaela vagyok". Kauheasti en kuitenkaan stressaa, kun kerran sellainen intensiivikielikurssikin on ihan alussa tulossa. Oon ajatellut opiskella pari-muutama sanaa päivässä, jos jaksaa :D

Täytyy muuten jo tässä vaiheessa sanoa, etten ikinä olisi uskonut miten paljon oikeesti vaihtaritoiminnassa saa kavereita. Tai siis tottakai tiesin että kavereita tulee, mutta jo tässä vaiheessa mulla on kasa mahtavimpia, parhaimpia ja ihanimpia kohtalotovereita Suomessa (joiden näkemistä en malta oottaa! Huhtikuun 24, here we comeee) ja sitten tietenkin kaikki Unkarissa tavattavat vaihtarit ja paikalliset (joista hartaasti toivon saavani ystäviä edes pari :D).

Tällä hetkellä mikään ei pelota mua ja kaikki on mahdollista!

Tästäpä tuli sekava hehkutuspostaus.. Mutta oon niin innoissani! Tottakai tiedän ettei tää vuosi tuu olemaan todellakaan mikään helppo, enkä toisaalta toivokaan niin, kasvamaanhan mä sinne lähen. Mutta viime perjantai oli kyllä oikeesti kuin unta, en ole varmaan ikinä ollut näin innoissani. Edes se, kun mulle sanottiin että ylipäätään pääsen vaihtoon, ei vedä tälle vertoja. Mikä on ehkä hieman outoa, sillä mulle on aina ollut tärkeintä että lähden eikä että minne lähden. Mutta nyt tiedän mun maan. Tiedän, missä tuun asumaan vuoden, missä tuun saamaan yksiä parhaimpia ja pahimpia muistoja, missä tuun viettämään ajan, jonka muistan aina.Tiedän maan, josta (toivottavasti) tulee mulle kuin toinen kotimaa!

Jotan järkevämpää varmaan joskus myöhemmin, nyt ei pysty.

2 kommenttia:

 1. Hei! Onnittelut hyvästä maavalinnasta! Olen itse tällä hetkellä Unkarissa yliopistovaihdossa, ja odotan mielenkiinnolla, että pääsen lukemaan, millaisena Unkari sulle näyttäytyy. Tuut varmasti rakastumaan tähän maahan ja kieleen! :)
  H.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitoksia! :) Luinpa sun blogia, ja täytyy sanoa että aivan mahtavalta kyllä näyttää, millään en malttaisi odottaa että itsekin pääsen kokemaan Unkarin! Huimaa vauhtia olen jo nyt rakastumassa Unkariin, mitä enemmän siitä lukee niin sitä mahtavammalta se tuntuu! :D

   Poista