maanantai 24. maaliskuuta 2014

Piirikoulutus D1420

Elikkäs toissapäivänä eli lauantaina 22.3. oli Helsingissä ensimmäinen kolmesta koulutuksesta. Tähän koulutukseen tuli kaikki Etelä-Suomen piiriin (D1420) kuuluvat. Meitä on tästä piirissä yhteensä lähdössä 32 ja sen lisäksi 4 virolaista (jotka siis myös kuuluvat samaan piiriin).

Siinähän ne on. Täältä

Ihan kauhean hyödyllinen koulutus ei välttämättä mulle ollut. Kaikki asiat mitä käytiin oli kuitenkin aika tärkeitä, joten sinänsä ihan hyvä että tää koulutus oli. Mut ainakin mun kohdalla se tarkoitti suunnilleen viiden tunnin istumista ja jo tuttujen asioiden kuuntelemista. Kyllähän siellä toki tuli ihan hyviäkin pointteja, varsinkin Rotexeilla (entisillä rotaryvaihtareilla). Toisaalta mulla on sekin, että oon jo pitkään seuraillut näitä vaihtotouhuja, niin siksi kaikki oli aika tuttua. Olin ehkä vähän pettynyt kun en päässyt näkemään tällä hetkellä täällä Suomessa meidän piirissä olevia vaihtareita, kun joskus niitäkin on näissä koulutuksissa ollut. Mutta näimpäs suomalaisia vanhoja ja uusia vaihtarituttuja!

Mitäs siellä sitten käytiin läpi? Ainakin sääntöjä, sääntöjä ja sääntöjä. Eli the 4D's: No drinking, no driving, no dating, no drugs. (Ja siihen sitten vastapainona on myöskin olemassa Rotexien 4D's: Do it, don't get caught, deny everything, do it again :'D). Puhuttiin jonkun verran siitä, ettei tule odottaa mitään "vapautta" niinkuin jotkut ovat tehneet. Sitä ei nimittäin tule. Ensinnäkin, Rotaryt voivat olla melko tiukkoja (esim. Suomen Rotary on aika tiukka omille vaihtareilleen täällä), mutta se riippuu hyvin paljon paikasta. Lisäksi varsinkin Lattareissa ja muuallakin saattaa tulla vastaan oman maan käytännöt. Tytöt eivät välttämättä saa mennä vaikkapa iltalenkille yksin, koska se on vaarallista.

Tätänäin on siis ilmeisesti ihan turha odotella. Nätti kuva kylläkin. Täältä

Muutenkin käytiin vähän maakohtaisia tapoja, esim. Kanadassa isä ei saa nähdä tytärtään papiljotit päässä, koska se on liian intiimiä. Enemmän näistä maakohtaisista käydään sitten Lahdessa kun jakaudutaan maaryhmiin, mutta ideana oli lähinnä selittää, ettei kannata odottaa ja olettaa mitään vain koska Suomessa tehdään niin. Aina pitää kysyä (tai sitten olla tyhmä).

Mitä tää koulutus sitten sai aikaan? No ihan järkyttävän matkakuumeen ainakin! Mä haluun jo lähtee! Toisaalta oon ihan tyytyväinen että mun lähtö on vasta elokuun alussa, sillä nyt saan ihan kunnon kesäloman kavereiden kanssa, reipaasti yli 60 päivää! Mutta kesäloma vois tulla jo pian, että vois sanoa heipat yläasteelle! Toki kavereita tulee ikävä, mutta meidän luokan lastentarhamenoa ei.

Tää kuva nyt ei sinänsä liity tähän tekstiin, mutta tää on musta jotenkin niin totta! Joka ei osaa vieraita kieliä, ei tiedä mitään omastansakaan. Täältä

Myös sijotustiedot olis kiva saada. Vaikka Unkari nyt pieni maa onkin, niin olishan se nyt ihan eri asia viettää vaihtovuosi Budapestissä (1,7 milj.) kun vaikkapa Tótkomlósissa (alle 6 000 asukasta). En kyllä näin etukäteen voi sanoa, että kumpi olisi sitten loppujen lopuksi parempi. Tottakai isommassa kaupungissa olisi enemmän nähtävää ja koettavaa, mutta pienessä taas esim. kielen oppiminen olisi luultavasti helpompaa, kun englantia ei niinkään osattaisi. Ja niistä ihmisistähän se on kiinni, ihania ja ei-niin-ihania löytyy varmasti ihan kaikkialta! Yksi Rotexien vinkki oli muuten myös esittää, ettei osaa englantia :') Voisipa näin vaikka tehdäkin. Eikä vähiten siksi, että mua pelottaa että jään vaan junnaamaan siihen englantiin! Mun täytyy kyllä ihan alusta lähtien olla tarkka että puhun mahdollisimman paljon unkaria, ettei sitten vaikka neljän kuukauden jälkeen huomaa että on käyttänyt vain viittä sanaa unkariksi.

Mutta 137 päivää! Vastahan niitä oli 170!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti