sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Lahden koulutus

Eilen se sitten viimein oli: Lahden koulutus, johon kaikki Suomen rotaryvaihtarit tuli. Meillä oli aika hyvä tuuri, asutaan 40 minuutin päässä Lahesta, mutta monet muut joutu lähteä jo viideltä ajamaan tai olla yötä hotellissa. Toisaalta on siinä hotelliaamiaisessakin puolensa..

Jälleen kerran infoa tuli melkoisesti, mutta uutta tai semmoista, mitä ei maalaisjärjellä saisi hoidettua, ei ollut kauheasti. Kivaa oli silti! Oli tosi hämmentävää nähä ekaa kertaa ihmisiä, joiden kanssa on jo kuukausia jutellut, vaikken mä ehkä se kaikkein äänekkäin siinä ryhmässä ookkaan.

Yhteisiä tilaisuuksia oli kaksi erillistä, joiden välissä sitten oli maakohtaiset hetket ja takkien sovitukset. Yhteisissä tilaisuuksissa käytiin taas läpi niitä sääntöjä, matkajärjestelyjä, käytöstapoja, Rotexien kokemuksia ja neuvoja, mitä pitää tehdä ongelmatilanteissa ja keneen ottaa silloin yhteyttä ym. käytännön asioita. Rotexeilla oli taas parhaimmat jutut ja ehdottomasti täältä on sitten taas yksi uusi Rotex sen vuoden jälkeen tulossa!

Kirjeenvaihtajan tunnilla oltiin kaikki Eurooppaan suuntaavat. Suurin osa on menossa Ranskaan tai Saksaan, joten niihin keskityttiin aika paljon. Käsittääkseni muutama menee myös Belgiaan, pari Italiaan ja yksi Itävaltaan, Kroatiaan, Espanjaan ja minä sitten Unkariin. Ihan varma en noista määristä kyllä ole.

Kuulin myös, että Suomeen tuleva unkarilainen on menossa jonnekkin muualle, joten meille ei sitten ainakaan unkarilaista tule. Mua jännittää nekin tiedot, vaikken edes tule tapaamaan sitä, kuka meille ikinä tuleekin. Mä lähen Unkariin perjantaina 8.8. ja ne tulee perheisiin 9.8. orientaatioleirin jälkeen. Sinänsä vähän harmi (ja sinä viikonloppuna olisi vielä ollut Helsingissä Maailman Voittaja 2014 (yksi suurimpia ja arvostetuimpia koiranäyttelyitä), josta taisin ekan kerran hehkuttaa viisi vuotta sitten.. Ja viime vuonna se oli Unkarissa! Ah, tätä kohtalon ivaa.). Mutta toisaalta, eiköhän siellä Budapestissäkin kielileirillä toisten vaihtarien kanssa sillon ihan hauskaa ole.. :D


Kokeiltiin niitä rotarytakkeja, se päällä oli kyllä niin vaihtarifiilis. Sietääkin, varmaan ikinä en oo yhestä vaatekappaleesta pulittanu 150 € +postitukset. No, oli se ainakin halvempi kuin mitä netissä syksyllä luki : 300 €. Ja mulle istu tosi hyvin! Hihat on sopivat ja vähän on mahan kohalla kasvuvaraa (krhm en kyllä tiedä että kuinka paljon siellä Unkarissa sitten tulee syötyä, vähän koitan kattoa mutten nyt stressata jaksa).

Just luin ihania vaihtoblogeja, joissa on ihania kuvia. Mun blogiin niitä valitettavasti on turha odottaa, mä meen kännykällä ja satunnasesti ikivanhalla kameranrohjakkeella.. :D
Siinä me ny si ollaa! Kellään ei ollu mitään hajua mihin kameraan pitäis kattoa :D Mutta me ollaan samassa kuvassa!

Ostettiin mulle RYE Finland -huppari. Kävi hyvä tuuri, tossa selässä olevassa logossa oli värit vähän sekasin niin saatiin puoleen hintaan eli 20 €! Eikä sitä ees kunnolla huomaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti