keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Koulu ja eka perhe!

 Viimeinkin sain tänkin postauksen aikaseks, eihän siitä oo jo ku melkee kolme viikkoa kun tätä alotin kirjottamaan..

Tässä nyt olen jo siis enemmän ehtinyt perheen kanssa jutella. Heitä on viisi, isä Csaba, äiti Kata, 20-, 17-, ja 7 -vuotiaat siskot eli Boglárka, Kata ja Emilia. Jee mä saan siskoja! Ja isosiskoja! Mä nimittäin oon aina ollut se kaikista vanhin, mulla ei ole edes vanhempia serkkuja (mistä johtuen en ikinä ollut ollut esim. rippijuhlissa ennen omiani :'D). Näistä Katan (17 v. tytär) kanssa oon jutellut, mutta hän lähtee Brasiliaan heinäkuussa, eli ei ehditä näkemään.

Äiti on historianopettaja ja isän ammatista en oikein saanut selvää, ei kuulemma mitään mielenkiintoista :'D Boglárka opiskelee taloutta yliopistolla ja Emilia juuri aloitti koulun.

Heillä on myös viikonloppuasunto 40 minuutin ajomatkan päässä, jossa on kuulemma iso puutarha, koska isä tykkää luonnosta! He myös tykkäävät matkustelemisesta, joten enköhän mä ihan hyvin sulaudu joukkoon (joono tyhmäähän sitä on tässä vaiheessa sanoa tuollaisen perusteella, muttamutta :D) Oikein mukavilta siis vaikuttavat!

Sitten se koulu. Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium. Joskus mä vielä osaan sanoa ton sulavasti. Eli kyseessä on Csik Ferencin (urheilupainotteinen) peruskoulu ja lukio. Urheilupainotteinen? :'D Vieläkään en siitä oo kunnolla päässyt yli, vaikka Kata vakuuttelikin, ettei multa vaadita siellä mitään, että ne kyllä ymmärtää että oon vaihtari. Mutta kaikki muut (tai ainakin iso osa) kuulemma "urheilee korkealla tasolla"! :D Ei siinä muuten, ihan kivalta koululta vaikuttaa ja on ihan keskustan lähelläkin (okei oikeestaan melkeenpä keskustassa, joten en todellakaan valita! Varsinkin kun toisen meidän klubiin tulevan vaihtarin koulu on ihan Luoteis-Budassa, eli kaukana) Mikäli myös oikein ymmärsin (kääntäjän avulla), niin koulu painottaa saksaan, ja ilmeisesti osa opetuksesta (liikunta, kuvis) on saksaksi? Olisi kyllä mahtavaa, jos saksaa saisi pidettyä yllä tai jopa parannettua.

Eli mun koulu on Medve u. 5-7 kohalla. Joen toisella puolella on tuo iso harmaa "Országház" eli parlamenttitalo, ehkä Budapestin kuuluisin rakennus. Eli aika lähellä ollaan keskustaa. Alempana Budan puolella näkyy myös "Toldy Ferenc u.", jonka varrella on ainakin yhden vaihtarin koulu.

Vielä yksi syy, miksi koulu on niin mahtava: se meksikolainen Sammy. Se jonka oon pari kertaa maininnut. Ja jonka kanssa mentiin sekasin kun päästiin samaan kaupunkiin. No, se tulee mun kanssa samaan kouluun! Mun päähän ei mahdu, että miten on käynyt tällanen tuuri. Olisin ollut todella iloinen ihan kenestä tahansa toisesta vaihtarista. Ja mä saan just sen, jonka kanssa oon niin paljon jutellut ja jonka kanssa tullaan hyvin juttuun! Kouluun tulee kyllä myös joku amerikkalainen tyttö, mutta meistä kumpikaan ei tiedä hänestä mitään muuta, edes nimeä.

Vähän ulkoapäin. Google mapsista on tullut mun paras kaveri, tätäkin katua on aika monesti menty sillä :D

Koulurakennus on alunperin vuodelta 1872, mutta 2002 siellä tehtiin iso remontti ja aika kivalta siellä näyttää :)
Myös parin muun vaihtarin koulut ovat ihan lähellä ja monet asuukin itseasiassa Budapestin ulkopuolella ihan pohjoisrajalla, eli todella lähellä mua. Tietenkin sitten kaikki vaihdetaan perheitä, mutta nyt alussa on tosi kiva, että asutaan niin lähekkäin.

Muuten tässä kesällä ei oo ollut mitään ihmeellistä, vaikka postauksen tekemiseen menikin liikaa aikaa. Oon ollut kavereiden kanssa, mökillä, iskällä, töissä, kotona.. Aloin jo tyhjentää mun huonetta Charlinea varten, vaikken kyllä kauhean pitkälle ole päässyt :D Postista odottelen bleiseriä, käyntikortteja ja Guarantee Formia (jonka kyllä sain jo sähköisesti). Ainakin joku syy, että jaksan joka päivä raahautua postilaatikolle. Tähän mennessä joka päivä olen joutunut pettymään, mutta eiköhän kohta tule sekin päivä, että siellä jotakin odottaa.

2 kommenttia:

 1. Oi ihana blogi ja kuulostaa kyllä tosi kivalta toi paikka, sulla kävi hyvä tuuri! Jään seuraileen:)
  Mä oon kans lähdössä vaihtoon mutta suuntana on USA, tässä mun blogin osote jos kiinnostaa :)
  www.annaaelina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei kiitos! Kommentit piristää aina päivää :)

   Kävin kattomassa sun blogia ja en kyllä ole ainoa, jolla on käynyt hyvä tuuri. Las Vegas, kuinka siistiä! Tosi kiva muutenkin sun blogi, liityin lukijaks! :)

   Poista