sunnuntai 31. elokuuta 2014

Päivä Szentendressä

Eilinen lauantaipäivä vietettiin Pyhän Andrew'n kaupungissa eli Szentendressä. Se on noin 23 000 asukkaan kaupunki ja vaikka siellä on vain 3000 asukasta enemmän kuin Mäntsälässä, oli se selkeästi kaupunki.

Matkaa Szentendreen oli viitisentoista kilometriä ja se mentiin pyörällä. Myös Sammy oli mukana, hänelle tämä oli ensimmäinen pyöräretki ja 'unkarilainen seikkailu'. Huomaa, että täällä on tasaista ja helppo pyöräillä, myös ensikertalainen ja 8-vuotias (Emilia) selvisivät yhteensä 30 kilometrin matkasta ihan kunnialla.

Szentendre on tosi nätti kaupunki, ja siellä onkin paljon turisteja. En ihmettele, itse paikka on kaunis ja halvempi kuin Budapest, johon kuitenkin junalla pääsee hetkessä.

Taaskaan en pääse koneelle, joten kuvat on ihan hassussa järjestyksessä.

Käsintehtyä jäätelöä, gorgonzola ja basilika-sitruuna. Oli taivaallista. Sitä oli kyllä enemmän, mutta ehdin jo syödä vähän..
Selvittiin matkasta!

Törmäsin muuten kahteen suomalaiseen. Juttelin Sammyn kanssa ja yhtäkkiä kuuluu suomea jostain. Sam nauroi mulle myöhemmin, miten innostuin siitä. Ja me vaan moikattiin niiden suomalaisten kanssa. En olisi arvannut, että ekoihin suomalaisiin tormään tuolla enkä Budapestissä. Toi olikin kyllä aika turistipaikka, jossain oli hinnatkin euroissa forinttien lisäksi.

Toi kirjakauppa muistutti mua Harry Potterista :D
Sitruunalimua/mehua sitruunan muotoisesta kärrystä!

Saatiin tunti aikaa kahestaan Sammyn kanssa ja juostiin heti syömään lángosia (joskus teen postauksen unkarilaisesta ruuasta ja selitän tonkin paremmin.) Mitä tapahtuu heti, kun vaihtarit päästää vapaaksi? :D

Tommosta käytävää pitkin kuljettii syömään 
Tuolta ostettiin sitä jäätelöä

Tää video on omistettu Tyynille (okei ei Sammyn monologi), kun hän niitä on pyytänyt. Eli pari videopätkää reissulta. Tossa pyöräillessäkin huomasi, että pitkin reittiä monissa paikoissa soitettiin musiikkia. En ihan tiedä, minkä takia. Onko se ihan normaalia vai oliko eilen joku erikoispäivä..Ostin myös Unkarin lipun!


Double taiwaning ja Suomen lippu väärin päin. Tosisuomalainen?

4 kommenttia:

 1. Szentendre on kyllä kaunis! <3 Ja vähän iskee kateus, kun toiset pääsee nauttimaan Unkarin pitkästä kesästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin on! ♡ Yksi mun suosikkipaikoista täällä (vaikken mä nyt ihan kauheesti oo vielä nähnytkään).

   Alkuviikosta koulujen alkaessa kesä hävis jonnekkin, ja pari päivää oli ihan sateista ja ukkosti :D Nyt taas aina päivällä on ihanan lämmintä, vaikka aamut alkaakin jo viilenemään..

   Poista
 2. Jejejee aika hyvä laatu tos videos!! Noi jätskit kuulostaa oudoilt mut silti houkuttelevilta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyl se puhelinlaaduks on ihan kelpaava :D Ja joo, otan aina jotain mahollidimman outoja makuja, niitä riittää täällä..

   Poista