maanantai 11. elokuuta 2014

Täällä ollaan ja vieläpä hengissä!

Juu, tää tosiaan on jo mun neljäs päivä täällä Unkarissa. En vaan oo saanu aikaseks kirjottaa.. Eikä kyllä ihan kauheesti kirjottamista ookkaan :D

Nyt me ollaan täällä Szegedissä kielileirillä. Kerron tästä enemmän ja kuvien kanssa jossain vaiheessa enemmän, mutta sanottakoon että täällä on ollut vähän tylsää kun ollaan vaan hengailtu ja vasta huomenna alkaa tapahtua. Mutta kyllä me vaihtarit osataan, ollaan nyt esimerkiksi opetettu toisillemme kirosanoja eri kielillä. Perus. Nyt osaan kiroilla mandariinikiinaksi.

Me ollaan täällä aika eristettyinä ja kaikki puhuu vaan enkkua, espanjaa, portugalia ja kiinaa, joten tää ei tunnu kovin Unkarilta. Kuulemma tää onkin ihan erilainen paikka kuin muu Unkari ja että sitten hostkaupungissa on paljon kivempaa.

Tänään päästiin ekaa kertaa tän alueen ulkopuolelle, käytiin kaupassa. Mä rakastan tätä maata. Ostin 0,6 litraa Pepsiä ja kolme erilaista unkarilaista suklaapatukkaa ja se makso 530 forinttia eli n. 1,80 € Ja kaks niistä suklaapatukoista oli semmosia, missä on jotain tuorejuuston tapasta sisällä. Kuulostaa pahalta, mutta mä rakastan niitä. Toinen oli mansikan ja toinen ihan tavallisen makunen. Nomnom.

Muutenkin Szeged oli ihanan näkönen. Taino, me käveltiin vaan kilsa tai pari semmosella omakotitaloalueella, mutta nää talot on niin söpöjä! Laitan kuvia myöhemmin kaikesta.

Huomenna alkaa unkarin oppitunnit. Tavallaan odotan sitä, vaikka se onkin varmaan aika tylsää. Mutta kiva tehdä jotain järkevää.

Viikon päästä tiistaina leiri loppuu ja lähetään hostperheisiin. Vaikka täällä meneekin ihan hyvin, en malta odottaa että pääsen Budapestiin ja oikeesti alottamaan vaihdon! Koska ei tää oo vielä sitä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti