tiistai 5. toukokuuta 2015

Kuinka välttelet Rotaryn kielikilpailun ennakkotehtävän tekemistä?

No kirjoittamalla blogiin tietenkin!

Tässä nyt on ollut taas vähän taukoa. Pikaisesti, meillä oli kielileiri Szegedissä helmikuussa (kylmää oli ja kaikki kipeitä. Se ei kyllä estä alaskalaista ja suomalaista pitämästä ice cream partyja). Ainoastaan Unkarissa Rotary ensimmäisellä kielileirillä kieltää juomasta tippaakaan alkoholia ikinä missään tapauksessa ja kuuden kuukauden päästä samat heput tarjoaa kaikille pálinkaa sianvarpaasta.

Aika piakkoin tämän jälkeen meillä oli viikonloppu Szolnokissa. Ensimäisenä iltana meillä oli naamiaistouhuja paikallisen Rotaryn kanssa. Täällä muuallakin vietettiin farsangia, kaikenmaailman naamiaisia joissa ilmeisesti talvi karkoitetaan menemään. Lauantaina meillä oli vähän virallisempi tilaisuus, jossa ensin jokainen maaryhmä (ryhmä joo joo minä yksin) esitteli oman maansa Power Point -esityksellä. Itse tein omani unkariksi ja ihan hyvin se kai lopulta meni. Me sitten vielä jatkettiin puolivirallisesti viikonloppua sunnuntaihin asti, toisin sanoen nukuttiin lähes kaikki hostellissa Budapestissä. (Tunteehan sitä muuten ittensä välillä ihan julkkikseksi kun jo pariin otteeseen on joku randomi mua kaupungilla moikannut ja sanonut muistavansa sen mun Suomi -esityksen).

Vähän samankaltainen puolivirallinen juttu meillä oli Egerissä jokunen viikko tuon jälkeen. Eger oli kyllä tosi suloinen, niinkuin nyt aika monet kaupungit täällä.

Egeristä! Nukuttiin tuolla oranssissa, se oli joku opiskelija-asuntola

Siellä oli sisälläkin kaikkialla jotenki jännän vanhanaikainen tunnelma
Maaliskuun alussa äiti ja pari muuta vierasta Suomesta kävi täällä! Mitään sen ihmeellisempää ei tehty, toimin vain turistioppaana Budapestissä ja Szentendressäkin.

Vähän surullisempaakin on kuulunut, Samantha nimittäin monista monista (hieman epäselvistä) syistä joutui lähes kuukausi sitten lähtemään takaisin Meksikoon. Kieltämättä kyllä vähän kyseenalaistaa paikallisen Rotaryn toimintaa, kun mitään ei voi tehdä, kun vaihtarilla on ongelmia koulun, perheen tai minkä tahansa kanssa (ja esimerkiksi nyt älyttömyyden huippuna mun amerikkalainen kaveri viettää viimeiset kuukautensa amerikkalaisessa perheessä..), mutta sitten kotiinlähettäminen kyllä hoituu ilman kunnollisia syitä. Sinänsä ei niin paha, koska Sam olisi joka tapauksessa jo mennyt viikko sitten takaisin yliopistojuttujen takia, mutta kyllä kuitenkin vähän tää touhu ärsyttää.

Minä ja Sam siellä farsangissa. Szeretlek sistaah if you see this

Sitten taas Rotaryn parempia puolia: jokunen viikko sitten meillä oli viikonloppu täällä Budapestissä, johon osallistuivat myös Itävallassa olevat vaihtarit. Ja tämähän meinaa sitä, että pääsin taas puhumaan suomea Nellin kanssa! Ite Budapestin kiertely nyt mulle oli vähän näh kun kerran täällä asun. Hyvä sää oli kyllä, taisivat olla vuoden ekat päivät joita kesäisiksi voisi kutsua. Nythän täällä on jo semmoset ilmat että ihan hyvällä omatunnolla kutsun tätä kesäksi :D

Suomi edustaa
 Tässähän on tapahtunut pääsiäinen ja vappukin! Pääsiäinen on täällä vähän isompi juttu, lomat oli pidempiä kuin Suomessa ja näin. Joulun aikan jo kun kerroin, että Suomessa kinkku on jouluruokaa, kerrottiin mulle että täällä kinkku kuuluu pääsiäiseen. Mieleenpainuvin/erikoisin perinne on se, että miehet suihkuttavat hajuvettä naisten hiuksiin ja palkaksi sitten saavat suklaata. Joskus entisiin aikoihin olivat naiset kuulemma saaneet niskaansa sangollisia vettä hajuveden sijaan.

Vappu taasen ei ollut sen isompi juttu, vapaapäivä se kyllä oli ja vähän enemmän oli ulkona porukkaa, mutta ei kyllä mitään suomalaisia vappumenoja muistuttavaa. Täällä oli kyllä ilmashow ja formuloita! Näin muuten pariin otteeseen Kimi Räikkönen -paitoja #torillatavataan ja näin. Mistä puheenollen, lätkän kattominen ei turhan paljoa ketään muuta kiinnosta (edes kanadalaisia pyh) mutta kyllä mä niitä oon ties mistä live streameista ja Novan nettiradiosta seuraillut kuin mikäkin kunnon suomalainen.

Nappasinpa kuvan juuri valmistuneiden kulkueesta Deákilla  (30.4.)
Jos nyt sitten mennään jo nykyisyyteen ja jopa tulevaan, kuten otsikostakin pystyi huomaamaan niin kielikilpailu on tulossa ensi viikonloppuna. Sitä varten pitää kirjoittaa tarina unkariksi, lähettää kuvia, opetella runo ja laulu. Noita pitäis puoleenyöhön mennessä lähetellä. On ne jo melkeen valmiina. 

1 kommentti:

  1. Jaa etta vetta sangollinen niskaan... Multa olisi kylla tullut muuta palautetta kuin suklaata.

    VastaaPoista