perjantai 1. heinäkuuta 2016

Kuulumisia (otsikoiden keksiminen on tuskaa)

Kotoa lähdöstä on nyt jo paria päivää vaille kuukausi, joten saattaisi olla aika päivittää blogiakin. Kokemuksesta tiedän, ettei tulevaisuudessakaan tekstiä tule turhan usein, mutta yritetään.

Ihan alkuun kerron nyt varmistuneen ja viime postauksessa maininneeni asian, nimittäin Norjassa tullaan viettämään enemmänkin kuin kesä - syksyllä muutetaan etelärannikolle paikkaan nimeltä Kristiansand. Poikaystävä on itseasiassa juuri nyt siellä hankkimassa töitä. Itse aion käydä koulua ja aloitan kaksivuotisen IB-lukion, jonka toisen vuoden suoritan näillä näkymin sitten Ruotsissa. Tarkemmin näistä jutuista joskus myöhemmin.

Nyt sitten ajassa vähän taaksepäin ja jonkinlainen tiivistelmä siitä, mitä tässä neljän viikon aikana on tapahtunut. Suomesta lähdin sunnuntaina 5.6. laivalla Viroon ja Tartossa vietin pari päivää siellä vaihdossa olleen kaverin luona. Ilmainen mainos Kanelille tässä.

Tartosta sitten menin junalla rajalla sijaitsevan Valgan kautta Riikaan, jossa myös oltiin pari päivää. Mulla oli jostain syystä melkeen koko ajan huono olo, mutta silti Riika on ehdottomasti mun suosikkikaupunki niistä, missä oon Baltiassa käynyt. Oon kyllä tykännyt melkeen kaikista niistä, jopa Narva on aika symppis.

 
Valgasta. Tykkään näistä puutaloista
Valgassa mulla oli pari tuntia aikaa, joten päätin kävellä keskustassa ja koittaa löytää tieni Latviaan, jossa kaupungin toinen puolisko siis sijaitsee. Löysin jonkun kartan ja lähdin suunnilleen oikeeseen suuntaan ja yhtäkkiä yksi mainos olikin latviaksi. Katoin taaksepäin ja parin metrin päässähän oli jonkinlaiset rajapylväät, joita en ollut edes huomannut.

Tää on tyyliin ainoo kuva Riikasta, en ollut sitten yhtään kuvaustuulella
Mikä Riiasta teki erityisen oli ystävälliset ihmiset (ihan eri luokkan asiakaspalvelua kuin Virossa tai Liettuassa) ja arkkitehtuuri/kaupunki itsessään. Tuntui melkein vähän pohjoismaalaiselta, mutta kivalla baltialaisella mausteella.

Tästä random Karjala-pubista piti kyllä ottaa kuva
Riian lentokentällä oli vähän nostalgiafiilikset; samasta paikasta lensin pari vuotta sitten Unkariin. Tällä kertaa suuntana oli kuitenkin Ruotsi ja poikaystävän valmistujaiset. Unkarista puheenollen, oon ollut kotona (tai no pois Unkarista, mä nyt oon ollu ties missä) jo yli vuoden. Oon huomannut, että vähän on alkanut unkari takkuilla, mistä en oo kauheen iloinen.

Muutaman Ruotsissa vietetyn päivän jälkeen lähdettiin Norjaan, oltiin täällä viikko ja mentiin juhannukseksi taas Ruotsiin. Norjassakin on jonkinlaiset juhannuspippalot, mutta ne kokkoineen muistuttaa aika paljon Suomea kun taas Ruotsissa nyt on ihan omat meiningit.

Juhannussalko, jonka pystyttämisessä meni ikuisuus
Juhannusseppele päässä. Näytänpä surulliselta
Mulla on vaikka mitä kerrottavaa ihan Norjastakin, mutta ajattelin tehdä niistä jutuista ihan erillisen postauksen kun tähän nyt tuli vähän sitä sun tätä. Nyt mulla on aika monta vapaapäivää ja uuden alun motivaatiota, joten tsäänssit pikaiseen päivitykseen ovat ihan mahdollisia.

4 kommenttia:

 1. Hei eksyin sun blogiin melkeen vahingossa, mutta ihanaa kuulla susta ja aivan ihana blogi! Toivottavasti ehdit tulevaisuudessakin päivitellä niin tiedetään mitä sulle kuuluu. Joko tiedät missä koulussa nyt sit jatkat? :)
  Live your dreams

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva lukea sunkin blogia, en tiennytkään et sä oot käyny vaikka ja missä :D Mun koulun nimi on Kristiansand Katedralskole Gimle, sitten vuoden päästä toivottavasti Katedralskolan Lundissa :) (en tiiä mikä tää skandinavialaisten keksintö katedraalikouluista on :D)

   Poista
 2. Hieno homma! Onnea matkaan toivoo kummitati

  VastaaPoista