lauantai 30. heinäkuuta 2016

Pikareissu Ruotsiin

Ja heti alkuun pikakelaus viime viikon lauantaihin. Vincent oli ollut Ruotsissa perheensä luona suunnilleen viikon ja mä täällä Norjassa töissä. Mullakin alkoi muutaman päivän loma ja perjantaina sainkin oikean älynväläyksen: me ollaan aateltu käydä Lisebergissä eli Ruotsin isoimmassa huvipuistossa (päästään töiden kautta ilmaiseksi) ja kun Vincent oli jo seuduilla, voitais me toteuttaa reissu jo silloin. Seuraavana päivänä sitten tosiaan kävi suunta kohti Ruotsia ja sitten tiistaina aamukahdelta oltiin takaisin kotona.

Strömstadin satama-aluetta
Bussi Bøstä Porsgrunniin lähti lauantaiaamuna kello 4.35. Sieltä sitten junalla Sandefjordiin, josta laivalla Strömstadiin ja sitten mut haettiin autolla Heestrandiin. Mentiin vähän kiertoreittiä ja pysähdyttiinkin kerran, mutta perillä oltiin joskus ehkä kahelta.

Heestrandista
Nää kivet kuulemma valmistettiin natseille, niistä maksettiin ja lopulta niitä ei jostain syystä saatu Saksaan asti. Nyt rannat on täynnä tämmösiä kiviä ja joka paikassa on kivikirkkoja.
Seutu on melko erilainen muuhun Ruotsiin verrattuna (taino siihen minkä mä tunnen.. eli Tukholman ja Örebron väli (ja oikeestaan myös Örebro-Oslo) ja kerran käytiin myös Härjedalenissa). Mun mielestä ehdottomasti kivointa seutua, mitä oon täällä nähnyt. Tosin oli kesä ja vieläpä ihan hyvä sää, mutta kuitenkin. Söpöjä kyliä ja muuta kivaa.

Strömstad. Täällä kyllä vähän satoi.
Sunnuntaina lähdettiin Heestrandista kohti Göteborgia (minä ja Vincent kahdestaan, sitä ennen oli parit sukulaiset mukana), jossa yövyttiin yhden malilaisen puolitutun luona. Jöötteporissa oltiin kaksi vajaata päivää ja molemmat oli kyllä ehkä vähän turhankin lämpimiä, mutta ehkä parempi niin kuin toisinpäin.

Sunnuntaina kierreltiin vähän keskustassa ja käytiin siellä Lisebergissä, maanantaina sitten oli vähän vähemmän aikaa ja käytiin pikasesti vanhassa kaupungissa. Tästä nyt jonkinlainen kuvapläjäys.

Malilaista ruokaa
Liseberg
Lintsiin verrattuna Liseberg on alueeltaan isompi, mutta siellä on vähemmän laitteita. Sen kyllä huomasi, siellä oli aika paljon kaikkia muita härpäkkeitä, esim joku vanhaa kaupunkia muistuttava systeemi, missä oli jotain kauppoja ja ruokapaikkoja. Mun suosikki oli (yllättäen) puuvuoristorata, jonka nimi oli kai Balder. Käytiin siinä varmaan viidesti.

Tästä paikasta oon kuullut niin paljon, että oli pakko käydä. Vegaanista lángosia ja sit joku tommoi "kebab"rulla
Lángos oli vähän jännää, mutta ihan hyvää. Ilmeisesti toi lätty on muutenkin (melkeen?) vegaaninen, mutta täytteet oli tässä se erikoisuus. Syytänpä siis outoudesta ei-unkarilaisia valmistajia vegaaniuden sijaan. Ja kuka syö lángosia haarukalla ja veitsellä?

Ruokalinja jatkukoon, elämäni ensimmäinen açaí

Kaikenlaiset Ranska-aiheiset jutut oli suosittuja, esimerkiksi Le Pain Français -ketjun puljuja oli ihan joka paikassa, ja ilmeisesti ne on lähinnä (tai jopa ainoastaan) Göteborgin juttu. Sitten pienemmätkin yksittäiset kahvilat tykkäsivät teemasta, kuten kuvassa näkyy.

Otin tän kuvan lähinnä koska musta tuntu, etten ollut ottanut tarpeeksi (yhtään) kuvia modernimmasta keskustasta/mistään nähtävyyksistä :D Ja kirkkohan nyt on tosi moderni.
Kirjotin tän tekstin kai jo keskiviikkona, mutta en jaksanut tarkistaa ja julkaista ennen kuin nyt :D Heti reissun jälkeen eli tiistaina täytin 18, sekin päivä meni kyllä töissä enkä tehnyt mitään erikoista. Nyt mulla on jäljellä enää 3 työpäivää, ellen sitten saa "solvakteja" eli aurinkovuoroja hyvän sään sattuessa. Kausi loppuu 14.8. ja jostain syystä mun vika työvuoro on jo 4.8. Sen jälkeen sitten onkin kaikenlaista ohjelmaa, teen varmaan jonkinlaisen postauksen varsinaisesta lomastakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti