torstai 13. lokakuuta 2016

Syyslomailut #1 Ruotsi ja Belgia

Täällä syysloma on tosi aikasin, eli toisin sanoen se oli jo nyt lokakuun alussa. Vincent (jonka isä on portugalilainen) on jo pitkään halunnut mennä Portugaliin mun kanssa, enkä itsekään nyt ihan kauheasti ole vastustellut ja nyt sitten löytyi halvat lennot sopivaan aikaan. Takasintulo oli halvinta yhden yön pysähdyksellä Belgiassa, joten yövytttiin siellä yhteisen kaverin Caran luona.

Vincentillä oli synttärit syyskuun vika päivä ja Ruotsissa kaikki synttärit on tärkeitä (ok olihan se 20 eli pyöreinä vuosina Suomessakin vähän merkittävä) ja halvemmat lennotkin löytyi Tukholmasta, joten loman parit ekat päivät vietettiin Ruotsissa. Tähän postaukseen sisällytän nyt vain reissun alun ja lopun, ihan vain koska Portugalista on eniten kuvia ja asiaa.

Onni on karjalanpiirakat. Metsästetty monista ruotsalaisista kaupoista, joissa niitä yleensä löytyy, mutta vasta Tukholmassa onnisti.
Kaikki mun kuvat on näköjään päiväreissulta Tukholmaan, varmaan koska Örebro tuntuu jo aika tylsältä niin en oo koko aikaa räpsimässä kuvia :D Näin kyllä pikaisesti uuden kaupungin eli Hallsbergin, muttei sekään mikään kuvien arvoinen ollut.


Tukholmaan mentiin lähinnä, koska Sommarlandin työntekijöinä päästiin Gröna Lundiin ilmaiseksi. Mentiin sitten vikana aukiolopäivänä (joka sattui olemaan Vincen syntymäpäivä), sattui hyvä sää ja väkeäkään ei ollut ihan liiaksi. Viimeksi kävin Gröna Lundissa yli kymmenen vuotta sitten isovanhempien kanssa. Gröna Lund on vähän Ruotsin kakkospuisto Lisebergin jälkeen, mutta voittaa kyllä norjalaisten ykköspuisto Tusenfrydin numeroin 6-1. Varsinkin, jos tykkää vuoristoradoista.


Lángos!! Näitä saa Ruotsista joka nurkasta. Toi punanen on merileväkaviaaria, en oo ennen maistanut. Tääkin lätty on siis vegaaninen, Unkarista ei kyllä semmosta löytyisi mistään.
Huvipuistoilujen lisäksi muuta erikoisempaa oli lähinnä Vincentin synttärijuhlat sunnuntaina. Muuten ei mitään erikoista tehty, paitsi mentiin ihan hulluna ympäri kauppaa. Ruotsissa oli niiiiin paljon leipää, jäätelöä ja kasvisruokaa ja se oli halpaa. Norjassa siis kauppojen valikoima on ihan älyttömän huono ja hinnat nyt on mitä on. Mainitsemisen arvoinen voisi ehkä olla myös pizza, johon laitettiin falafelia, valkosipulikastiketta, kanttarelleja, herkkusieniä, paprikaa ja ranskalaisia :D Oli hyvää.

Sitten hypätään Portugalin yli näin toistaiseksi ja mennään Belgiaan, jossa mentiin lentokentältä suoraan Gentiin, jossa Cara opiskelee. Siellä pyörittiin ympäriinsä pari tuntia, kunnes mentiin iltapäivällä yöksi Brysseliin, josa Caran perhe asuu. Tämä (kuten kaikki muutkin lennot) oli ihan luvattoman aikasin, mutta nyt se oli hyvä kun päästiin Gentiin jo yheltätoista.

Nää kapeet portaikot ja talot oli aika söpöjä
Parit pyörät
Juna-asemalta keskustaan kävellessä näytti suunnilleen tältä ja olin vähän että jaa
Mutta kyllähän sieltä jotain hienompaakin löytyi

Näissä kuvissa huomaa, että vaikka Belgia onkin nätti niin ei ihan kauhean valokuvauksellinen :D Ainakin Portugalin jälkeen se tuntui aika harmaalta


Gentistä tykättiin molemmat enemmän, se oli erikoisempi kuin Brysseli, jossa monet paikat muistutti aika paljon mitä tahansa isoa Eurooppalaista kaupunkia. Saattaa toki johtua myös oppaasta, mutta tuntui että Gentissä on enemmän historiallisia yksityiskohtia. Esimerkiksi maailman isoin kanuuna, joka valmistuksen jälkeen todettiin liian painavaksi siirrettäväksi taistelukentille.

Vähän parempia nää kuin ne vohvelit mitä väännettiin Sommarlandissa

Tää pääaukio oli kylllä ihan nätti Brysselissäkin
Brysselistä ei oo oikeen enempää kuvia, koska alkoi hämärtää ja puhelimella ne kuvat ei onnistu sitten ollenkaan. Nähtiin siellä kuitenkin kuninkaan linna ja puisto, vanha kaupunki ja keskustaa ja lopulta käytiin syömässä.
Koska kaksikielisyys 5/5
Kyllähän sitä Belgiassa sietäisi olla pidenpäänkin kuin yhden päivän, mutta kyllä me nähtiin yllättävän paljon. Tästä kiitokset paikalliselle oppaalle eli Caralle, joka osasi paikat ja sen lisäksi osasi selittää aika paljon molempien kaupunkien historiaa.

Seuraavassa postauksessa sitten vähän aurinkoisempia kuvia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti