torstai 27. lokakuuta 2016

Syyslomailut #2 Portugali

Viimeinkin viimeinen ja ehkä mielenkiintoisin osio syyslomalta. Oon ehtinyt tässä välissä käydä jo kotona Suomessa, siitä nyt en kyllä oo mitään erikoista postausta tekemässä. Kävin kyllä ekaa kertaa Tammisaaressa, vähän kylmää ja kuolluttahan näin syksyllä on, mutta ihan nätti paikka silti.

Nyt sitten kuviin, joita ottaessa ei tullut kylmä, Portugalissa oli lämpötilat 25 asteen molemmin puolin koko reissun ajan.
Lentokentältä mentiin suoraan metrolla Vincentin veljen lähiseuduille ja tää oli eka, mitä näin maanpinnan yläpuolella
Se naapurusto näytti tältä. Asutiin siis koko aika veljen luona, koska sisko asuu kaukana varsinkin julkisilla mennessä
ugkjhbvk

Leivoksia on niin paljon, ettei edes paikalliset tiiä kaikille nimiä :D Tässä toi keskimmäinen on muunnelma pastel de natasta, joka on yksi suosituimmista (ihan syystäkin). Tässä on johanneksenleipäpuuta, mistä johtuu ruskea väri.

Mosaiikkia löytyy joka paikasta. Talojen ulkoseinissä olevat tapettimaiset mosaiikit on tosi yleisiä ja mun mielestä tosi kivan näkösiä. Sitten jotain varsinaisia kuviakin löytyy jostain aina välillä.

Tää nyt ei oo THE raitiovaunu, mutta mun mielestä hauska kun se menee ylös ja alas. Mentiin kyllä sillä 28:llakin kerran. Sillä on jopa instagram-tili
Yksi päivä käytiin Sintrassa, joka on siis Unesconkin listoihin kuuluva kaupunki. Sinne kesti matka puolisen tuntia ja ihan kiva paikka se oli. Muistutti Szentendreä Unkarista. Huomasimpa nyt tässä googlaillesani, että Sintra sattuu olemaan Anna Abreun Portugalin kotikaupunki.

Sintrassa on kaksi linnaa, molemmat kuitenkin kukkuloiden huipuilla, joten ei tällä kertaa ehditty sinne menemään. Sen sijaan käytiin Quinta da Regateira -puistossa, joka ilmeisesti oli jonkun rikkaan perheen rakennuttama ja nykyään turistikohde. Siellä oli kyllä näkemistä vaikka moneksi tunniksi, me oltiin kai kaksi tai kolme. Patsaita, rakennuksia, näköalatorneja, maanalaisia tunneleita (ja myös torni), pikkupolkuja yms. Nyt on kyllä maininnan arvoista, että Portugalissa ulkomaisella kortilla maksaminen ei oo mikään oletus, eli Visat ja Mastercardit toimii lähinnä isoissa ruokakaupoissa ja ravintoloissa. Eipä käynyt täälläkään, vaikka tää on selkeä turistikohde ja pankkiautomaattia ei lähimaillakaan. Meidät kuitenkin "pelasti" Sveitsissä asuva saksalainen, joka maksoi meidät sisään! Kertokaa vielä, kuinka saksalaiset on kylmiä ja tympeitä.

Päärakennus (joka oli sisältä aika hieno)
Sintran keskustasta
Yhtenä päivänä käytiin rannalla Carcavelosissa, ite en uinut kun en siitä niin tykkää. Mutta kävinpähän rannalla lokakuussa (ok no joo jossain on rantakausi meidän talvella, mutta tää nyt on kuitenkin ihan Euroopasta)
Tälläsiä katukivetyksiä on ihan joka paikassa, ja ilmeisesti vastaavia löytyy Portugalin lisäksi vain entisistä siirtomaista ja yhestä espanjalaisesta kylästä, joka sekin on ihan rajalla
öohjönhkfdaf
Aiemmin mainitut pasteis de natat keksittiin tässä leipomossa, ja vain siellä tehtyjä saa kutsua pasteis de belémeiksi (joka kyllä ainakin jossakin päin Brasiliaa taitaa olla nimi näille kaikille)
Yhtenä päivänä käytiin Belémissä, joka on siis se osa Lissabonia, josta lähdettiin maailmalle tuhoamaan paikkoja. Ajankohta ei ollut meidän vierailulle kaikista otollisin, sillä joka paikka oli täynnä ihmisiä jonkun kansallisen vapaapäivän takia (taisi olla tasavallan juhlapäivä) ja Belémin kuuluisa torni (joka toivotti palaavat matkailijat tervetulleiksi) oli pressujen peitossa kunnostettavana.
Luonnon puolesta ei kyllä ainakaan tälle seudulle voi antaa mitään erikoispalkintoa.
Oon aina vähän laiska ottamaan kuvia, kun ei ne kuitenkaan oo kovin hyviä ja sit ärsyttää. Esim Alfama (Lissabonin vanha arabialainen osa) nyt oli ihan nätti, mutta oltiin siellä niin hämärällä etten edes yrittänyt.

Neljä päivää ei tuntunut riittävän yhtään mihinkään, mutta eiköhän tuolla vielä joskus käydä uudestaankin..

P.S. Taistelin Bloggerin ja kuvien kanssa oikeesti kaks tuntia. Siis miten voi olla niin vaikeeta? Jos haluun kuvan A ennen kuvaa B ja siirrän sitä, se ei tarkoita että haluan koko kuvan lopullisesti olevan oikeassa reunassa (vaikka painaisin "keskellä"). Pahoittelen siis oudoista väleistä ja muusta, jouduin kirjoittelemaan sinne valkoisella kaikkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti