maanantai 7. marraskuuta 2016

Amnesty-tapaaminen Trondheimissä

Viime viikonloppuna oli Amnestyn landsmøte, eli joka toinen vuosi järjestettävä tapaaminen, joka on avoin kaikille Norjan Amnestyn jäsenille.

En nyt ala mitenkään yksityiskohtaisesti siitä kertomaan, vaikka se koko reissun tarkoitus olikin. Mielenkiintosimmat osiot oli skypettäminen Edward Snowdenin kanssa, Phyoe Phyoe Aungin ja Lynn Htet Naingin haastattelu siitä, kuinka he ovat tastelleet Burmassa paremman koulutuksen puolesta ja olleet useampaan otteeseen vankilassa sen takia, Anna Neistatin eli jonkinlaisen korkeamman tason amnestyläisen puhe sekä nigerialaisen Moses Aktatugbasin haastattelu siitä, kuinka hänet tuomittiin kuolemaan kännyköiden varastamisesta.

Muuten sitten oli jotain talousjuttuja ja erilaisia äänestyksiä (joihin ei saada vielä edes osallistua), joten siirryttäköön siihen epäolennaiseen mutta kiinnostavampaan :D
Näkymät meidän couchsurfing-hostin luota
Trondheimiin oli tullut lunta ilmeisesti aika yllättäen, koska puuissa oli vielä lehdet. Nättiä kyllä
Tässä näkyy Nidarosdomen, eli ihan hillittömän iso kirkko (en oo ikinä nähnyt niin isoa Pohjoismaissa enkä joka päivä etelämmässäkään). Sinne tehään pyhiinvaelluksia ja kaikkea :D
Tässä näkyy aika hyvin tiivistettynä Trondheimin tärkeimmät elementit: vuoret, vesi ja värikkäät puutalot
Tän tyyliset valkoset puutalot on mulle tosi norjalaisia, en tiiä kuinka paljon niitä on muualla. Varsinkin etelämmässä valkoista on kaikkialla
Varmaan koko kaupingin kuuluisin paikka

Trondheimistä lennettiin Stavangeriin ja vietettiin siellä pari tuntia. Kaikki norjalaiset vihaa Stavangeria ja se on kuulemma Norjan Dallas :D Kuulemma kaikki siellä on rikkaita ja epäkohteliaita. Täytyy kyllä sanoa, että ainoa paikallinen oli tosi töykeä, ulkomaalaiset ja muualta Norjasta tulleet oli sitten vähän mukavampia. Pistetään sattuman piikkiin.
Stavanger on norjalaisten standardien mukaan Länsi-Norjaa, missä ei mun mielestä oo mitään järkeä. Lähes kaikki talot on valkoisia kuten etelässä, lännessä taas on värikkäämpää (kuten Trondheiminkin kuvista näkee). Norjan maantieteellinen länsirannikko on niin pitkä, ettei oo mitään järkeä laskea niin eteläistä ja etelänomaista kaupunkia kuin Stavanger siihen mukaan.
Tää katu oli aikamoinen yllätys kaikkien valkosten talojen keskellä
Kuvat on nyt näistä värikkäistä paikoista kun ne on erikoisempia, muuten koko vanha kaupunki on ihan valkonen

Stavangerissa oli aurinkoista ja melko lämmintä (pari astetta plussaa), mutta Kristiansandiin oli tullut ensilumet viikonlopun aikana. Kaikki kävelytiet on ihan täynnä jäätä ja hiekkaa ei nimeksikään.
Tällä hetkellä oon Ranskassa, ootellaan bussia lentokentällä. Nyt on edessä viikko viitisentoista asteen lämmössä (Bøssä se oli ihan perus kesäsää ja siellä oli kuitenkin vesipuisto :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti