sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Miten teillä on varaa matkustella niin paljon?

Onhan se niin, että me matkustetaan enemmän kuin ihmiset yleensä. Ottaen vielä huomioon, että ollaan aika nuoria, ihmisiä kyllä mietityttää että miten ihmeessä saadaan moiset luksukset kustannettua.

Mä nyt en tietty tiedä muiden ihmisten budjeteista ja rahankäytöstä enkä nyt omia tuloja/menojanikaan tänne tarkkalleen pistä, mutta paremman puutteessa koitan nyt kerätä joitakin mahollisia syitä.

Ihan ensiks en tiiä kuinka moni on tietonen asiasta, mutta Vincenthän käy töissä eräässä kahvilaketjussa ja varsinkin nyt on jengiä kipeenä niin paljon, että töitä pääsee tekemään melkeen millon haluaa. Ei siis ihan sentään olla opiskelijaparivaljakko (vielä ainakaan).

Vincentillä on ihme kyky löytää halpoja lentoja, hyvin harvoin yhteensä kahen ihmisen meno-paluut on ollut yli satasen. Tän lisäksi liityttiin Wizzair-klubiin, mikä on jo maksanut ittensä takasin. Ja totuushan on, että Suomeen verrattuna täällä päin Ruotsia on paljon halpalentoyhtiöitä. Malmöstä lähtee Wizzair, Köpiksestä Ryanair, Easyjet, Norwegian sun muut.

Kun me matkustetaan, me mennään usein vähän erikoisempiin paikkoihin. Vaikka lentojen hinnat Lontooseen ja Skopjeen olis samat, on kaikki muu ihan eri hintasta läntisemmässä Euroopassa. Että ei meilläkään olis varaa käydä suurkaupungeissa ja välimeren suosituilla rannoilla, varsinkaan suosittuihin loma-aikoihin. Jotkut ihmiset sekä miettii että miten voidaan matkustaa niin paljon että miksi käydään kuitenkin niin "tylsissä" paikoissa. No just siks (ja mun mielestä Itä-Eurooppa kyllä on tosi mielenkiintonen).
Ei varmana olis rahaa mihinkään, jos guukkelia uskois

Aika usein yövytään kavereilla tai sukulaisilla. Mikäli se ei oo mahollisuus, airbnb.com ja couchsurfing.com on halpoja tai jopa ilmaisia vaihtoehtoja.

Me yhistetään reissuja aika paljon. Kuulostaa varmaan kalliilta käydä sekä Portugalissa että Belgiassa, mutta oikeestaan yhden yön stoppi Belgiassa (kaverilla yöpyen) oli vaan halvempaa.

Meille matkustus ei oo luksusta. Se ei oo se juttu, mihin käytetään ne mahdollisesti ylijäävät roposet, vaan se on se ensisijasuus (vuokran ja muun pakollisen jälkeen). Samaten siellä ollessa ei eletä mitenkään leveesti, mitä taas monet tekee kun kerran viidessä vuodessa käyvät etelässä. 

Sitten ihan arkielämän säästöt. Kasvisruoka on oikeesti tosi halpaa, jos sen perustaa linsseihin ja papuihin eikä mihinkään Oumphiin tai nyhtökauraan (sitä nyt ei ees saa täältä mutta joo). Pussi soijaa maksaa varmaan kaks euroo ja kestää vuoden eikä pavutkaan mitään kultaa arvokkaampia ole. Toin kotoota kaikki soijat ja linssit ynnä muut eikä oo ku ehkä kerran pari tarvinnut ostaa linssejä (ja tölkkikikherneitä aina välillä). Teen myös leipää aika usein ite, kai siinäkin jonkun pennin säästää.

Vaatteita ja muuta roinaa en osta melkeen koskaan (ja jos ostan ni sitten kirpparilta tai lahjakortilla) ja saan kunnalta arkipäivisin toimivan matkakortin, joten ihan häviävä osa tuloista menee johonkin muuhun kun vuokraan, ruokaan tai siihen itseensä eli matkustamiseen. Oon muuten viimeaikoina tajunnut, että meikittömyydellä säästää pitkän pennin. Ihan jo marketin litkut maksaa monia kymppejä, jotain laatutuotteita mainitsemattakaan.

Sekä Ruotsissa että Norjassa asuntoja vuokrataan kalustettuina, joten kotiin ollaan ostettu vaan kaks halvinta Ikean peittoa ja yks lasta. Meiän huone näyttää ihan järkyttävältä ja voishan tänne hankkia jotain sisustuselementtejä, ellei niitä rahoja mielummin käyttäisi vaikka lentolippuihin. Vaikka nyt tämmösen kasvin hinnalla (20€) sais jo yhen hengen meno-paluut Puolaan.

2 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja hienoa kuulla teidänkin arvostavan itäistä Eurooppaa matkakohteena! :)
  Tykätään samoin näistä toisten mielestä "tylsemmistä" kohteista :D

  Nimim. Melkein 3 vuotta Puolassa asuneina ja Itä-Eurooppaa reissanneina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itä-Eurooppa on aivan mahtava matkailukohde! En ymmärrä, miten niin harvat on sen tajunneet. Toki onhan matkailu sinnekin suuntaan kasvamassa, mutta se tuntuu joidenkin mielestä olevan lähinnä kakkosvaihtoehto. Pyhpah sanon minä :D Katellessa kuvia vaikka ranskalaisista ja puolalaisista kaupungeista ei ihan kauheesti tarttis miettiä, kumpaan menisin.

   Kiitoksia kommentista!

   Poista