torstai 6. heinäkuuta 2017

Ja taas mennään

Nyt on muutama viikko matkustettu (päivä Italiassa, neljä Intiassa, kymmenen Bangladeshissä, yksi taas Italiassa, kaksi Örebrossa, kolme Suomessa, pari Tukholmassa) ja nyt viimein oon melkeen asettunut. Seuraavan kuukauden vietän Ranskassa, Normandiassa. Oikeestaan matkustusvaihe on vielä päällä, sillä nyt oon viettämässä kahta päivää Pariisissa ja vasta huomenna lähen kohti varsinaista kohdetta, Rouenia, jossa vietän kuukauden au pairina. En edes jaksa yrittää sovittaa tuota suomeen. Se on siis /ʁwɑ̃/ eli karkeasti "Rua" nasaali-a:lla. Rouen:ata kohti siis? Sovitaan, että päässänne lausutte ihan vaan kaikki ranskalaiset kaupungit suomalaisittain niin kaikki pääsee helpommalla.

Pariisissa näin eilen vanhaa kaveria, joka on Pariisin seuduilla au pairina. Oltiin samalla luokalla ala-asteen alussa, eikä nyt olla nähty vuosiin. Yövyn erään ranskalaisen luona, jonka löysin Facebookin Rotaract-ryhmässä. Kaikkea sitä Rotaryn kautta saa, vaikka ilmaisen asumisen Pariisista. Eilen saavuin Beauvaisin lentokentälle ennen aamukymmentä tietämättä lainkaan mihin matka kävisi seuraavaksi. Löytyisikö Rotary-ihmisiä tai Couchsurfing-hosteja Pariisista, Lillestä vai Normandiasta? Pitäisikö kuitenkin tyytyä maksamaan hostellista tai Airbnb:stä? Mikä siinä tapauksessa olisi halvin ottaen huomioon sekä asumispaikan kulut että matkat Beauvaisista sinne ja sieltä Roueniin?

Turisti
No, onneksi a) lentokentällä oli ilmanen ja rajaton wifi b) paikka löytyi. 

Kävipä semmonen mokakin, että olin puhunut kahden tyypin kanssa. Toinen sitten laittoi tekstiviestiä (kun mulla ei enää ollut nettiä) ja oletin sen olevan se, jonka kanssa olin jutellut enemmän. Vasta taksissa tyypin kanssa istuessa tajusin, että nyt joku ei mätsää ja muistin toisen tyypin, jonka kanssa olin toissapäivänä jutellut ihan vähän. Ei ihme, että se oli vähän hämmentynyt mun kyselyistä (se toinen oli ollut vaihtarina Suomessa ja nyt muuttamassa Ruotsiin ja tietty sitten siitä yritin säätää small talkkia).

Eilen kierrettiin tärkeimmät nähtävyydet (koska en osannut pyytää mitään muutakaan tekemistä kun en täältä tiedä yhtään mitään) ja tänään nään varmaan tota Suomessa ollutta, jonka luona mun piti olla yötäkin. Oon kiitollinen tälle nykysellekin hostille, mutta meillä ei oikein juttu luista. 

Pariisi näin yhden päivän kokemuksella ei mun mielestä ansaitse ihan kaikkea hypetystä. Ihan nättihän tää on, mutta en kyllä koe tätä mitenkään niiiin kovin erikoisen upeaksi. Nähtävyksien lisäksi eilen käveltiin ympäriinsä aika paljon, yhteensä viitisentoista kilometriä, eli näin kuitenkin kaupunkikuvaa ihan hyvin. Varsinkin viikonloppulomalle Pariisi on mun mielestä ihan turhan iso. Vaikkapa Madridista ja Budapestistä saa mun mielestä samoja viboja, mutta kaupunkien koko on paljon kätevämpi (etenkin Budapestin). 

Eilisen jälkeen oli jalat ja niska siinä kunnossa, etten oo jaksanut mennä ulos yksikseni ettimään tekemistä. Katoin Skamin viimisen jakson ja vakavasti harkitsen sarjan uudelleenkatsomista heti putkeen. Kohta lähen vähän ulos, kun lämpötilat ei enää oo siellä kolmessakympissä.

1 kommentti:

  1. Kuulostaapa tosi kiireiseltä sun kesä! Hurjan paljon oot ehtinyt reissaamaan :D

    VastaaPoista