sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Muutto ja reissuja eli syksyn tiivistys

Muutosta on kyllä jo pari kuukautta, mutta odotin ja odotin, että kämppä olisi kuvauskunnossa. Siis sisutus valmiina ja kaikki putipuhtaana. Enpä oo saanut moista kuvaussessiota aikaseksi, joten esittelypostaus tulee myöhemmin. Tykkään kyllä tästä kämpästä ja onneksi ei tarvinnut muuttaa kuin 300 metriä, sillä me kannettiin kaikki ite lihasvoimin. 

Mitäs sitten. Kävin Berliinissä hissan luokan kanssa, oli ihan hyvä reissu vaikka tihkuttikin koko ajan. Meidän oli tarkoitus käydä Potsdamin palatsissa, mutta myrskyisen sään takia junat oli peruttu ja meillä olikin kaksi kävelykierrosta Berliinissä.

Yksi kahdesta natsirakennuksesta, jossa on natsikotka (hakaristi toki poistettu)
Vähäisellä vapaa-ajallani kävin mahdollisimman monet vegaanimestat läpi. Mikäli halusi syödä koulun piikkin, oli oltava samassa paikassa muiden kanssa, joten kolme ateriaa syötiin Vapianossa..


Tässä kohtaa oltiin jo nähty pari nobody-patsasta, mutta tämän kohdalla koko historiaa opiskeleva ryhmä osasi hihkaista että BISMARCK
Suomessa kävin syyslomalla. Oli kiireinen mutta kiva reissu sekin. Näin melkeen kaikki sukulaiset ja kaverit ja kävin Tallinnassakin.
Laskeutuessa kuulutettiinkin että "Welcome to winter wonderland"
Reissun paras osio oli se, että meillä oli PENTUJA. Ennen meillä oli niitä noin kerran vuodessa, mutta nyt mä en oo nähnyt yhtäkään muutamaan vuoteen.

On sitä huonommissakin tilanteissa oltu
Eipä sitä oltu ehditty edes viikkoa olla kotona, kun piti olla taas jo menemässä. Ihan kotimaassa vain, kylläkin. Kun muuttaa Lundiin/Skåneen, saa pariksi viikoksi ilmaisen julkisen liikenteen kortin koko Skåneen. Muutettiin ihan Lundin sisäsesti, mutta saatiin kuitenkin noi kortit ja päätettiin niitä sitten käyttää. Ollaan jo pidempään suunniteltu reissua Kalmariin ja Karlskronaan, joten nyt mentiin kun kerran saatin osat matkoista ilmaiseksi. Molemmat kivoja paikkoja, etenkin Kalmar.

Karlskronasta piti alunperin tulla todella iso, joten pääaukio ja sen kaksi kirkkoa on naurettavan isoja paikan kokoon nähden (36 000 asukasta)Sitten siirrytään Kalmarin maisemiin. Kalmar siis ihan oikeasti oli Kalmarin Unionin keskus, eikä nimi ole sattumaa kuten vaikkapa Vincent luuli.Linnaan ei päästy sisään :(
Sitten vielä erittäin tärkeä asia, nimittäin mun suunnilleen viisi vuotta punaisena olleet kutrit on nyt vaihtaneet väriä. Punanen on edelleen se väri ja siihen joskus palaan, mutta vähän vaihtelua nyt.
Alussa oli tollaset liilat
Mutta nyt on sininen jo ottanut vallan. Kyllä kohta taas värjäilen liilaksi, mutta ei tämäkään haittaa. Tämäkin kuva on vähän vanha, nyt on jo taas paljon sinisempi

Semmosta tällä kertaa