lauantai 17. maaliskuuta 2018

Loppusuoralla

Kuinkakohan monta kertaa oon jo sanonut, että aika lentää? Sanon nyt vielä kerran.

Eilen palautin viimeisen aihekohtaisen esseen (Internal Assessment, 2200-sanainen essee/tutkielma). Jäljellä on siis enää toukokuun loppukokeet. Viikko sitten meillä oli parin viikon ajan prelit, joten viimeistään nyt tietää aika tarkkaan, mitä odottaa. Koulupäiviä mulla on enää 12, sillä opetus loppuu 13.4., pääsiäisloma kestää yli viikon ja vain joka kolmas perjantai on koulua (ja silloinkin jopa yksi tunti). Kahden kuukauden päästä on viimeinen loppukoe ja siihen heti perään DELF eli virallinen ranskan kielen koe. Suomessa näihin kaikkii kokeisiin menisi n. 600€, joten olen onnellinen täällä Svedumaassa.

Tuli koulusta ja hinnoista mieleen yksi pieni ero, jonka opin tässä kuukauden sisällä. Suomessa lukiolaiset on opiskelijoita, mutta täällä oppilaita (elever). Opiskelija (student) vastaa ehkä enemmän suomen ylioppilasta ja lukiosta valmistuminen on "ta studenten". Tämän eroavaisuuden siis tiedän siksi, että yksi ihanimmista opettajista päätti tällä olevan jotain merkitystä, ja sanoi että "you're no students, you're just pupils". Hohhoijaa.

Kevät täällä etenee paljon Suomea edellä ja ensimmäiset kukat näin jo helmikuussa (!). Sen jälkeen onkin kuitenkin ollut muutamia lumisateita, ja reilu viikko sitten näytti tältä melkeenpä ekaa kertaa koko talvena:

Hyvästi viime postauksen videollakin näkynyt kevätsää
Olin jo mielessäni heittänyt hyvästit kaikille kukillekin, mutta ne kuitenkin selvisivät tuosta lumesta.
Leskenlehti on mun lempikukka, koska Suomessa se oli yksi kevään merkeistä. Kuten kuvasta näkyy, täällä ensimmäiset on jotain ihan muita kukkia.

Tällä postauksella ei ollut muuta tarkoitusta kuin vain päivittää kuulumisisa, mutta mulla on muutamia järkevämpiäkin korvan takana. Ens kerralla Varsovan tunnelmia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti