tiistai 20. maaliskuuta 2018

Yllätysreissu Varsovaan (+vegaanivinkkejä)

Taas kirjoittelen ihan jälkijunassa. Reissu oli jo 16.-18.2. :')

Tämän reissun määränpään oli tarkotus olla mulle yllätys, mutta Vincent meni paljastamaan kohdemaan kahta päivää ennen reissua. Vaikka en ollutkaan kovinkaan paljoa miettinyt kohdetta, halusinhan sen olevan yllätys, oli Puola ja Varsova aika korkealla veikkauslistalla. Puola halpojen lentojen takia ja Vincent onkin puhunut Varsovasta jo hetken vegaanitarjonnan runsauden takia. 

Reissu oli tosi lyhyt jopa meille. Gdanskiin lennettiin aikaisin perjantaina ja juna oli perillä Varsovassa iltapäivällä. Takasin lennettin suoraan Varsovasta vielä aikaisemmin tänään. Taisi olla aikaisin lentoni ikinä, 5.50.

Varsovassa oonkin jo käynyt aiemmin, mutta silloin 11-vuotiaana en nähnyt oikein mitään päivässä. Nyt oltiin tehokkaita ja eilen käytiin kolmessa museossa. Varsovaan meidät ajoi maine vegaaniparasiitina, ja saatiin myös ruokapuolella kokeiltua kaikkea hyvää. Täytyy kyllä sanoa, että vaika tarjontaa olikin ihanan paljon, olin hieman pettynyt. Kaikki oli hyvää, mutta mitään ei tule erityisesti ikävä. Aika samaa laatua saa kotonakin väsäiltyä.

Museoista päätettiin käydä Kulttuurin ja tieteen palatsissa, Kuninkaanlinnassa, kommunismiajan elämästä kertovassa Czar PRL:ssä ja juutalaisen historian museossa, jonka rakennus on itse asiassa suomalaista suunnittelua. Museotkin oli ihan peruskivoja. Juutalaismuseo jouduttiin mennä läpi vähän kiirellä ja ähkytäyteen syödyillä vatsoilla. Siellä oli mukavan vähän keskitytty holokaustiin ja enemmän varhaisempaan historiaan. Toki holokaustikin on tärkeä aihe, mutta jo aika tuttu sellainen. Varhaisemmista vaiheista taas en tiennyt melkein mitään. Czar PRL taas oli tosi pieni, vain yksi huone!

Sovin kuvaan ihan täydellisesti. Onpahan punanen takki
Kommunistimuseo löytyi vähän epäsiistimmältä alueelta
Oikealla näkyy linnaKulttuurin ja tieteen palatsi

Ja näkymät sieltä
Varsovan vanhakaupunki on ihan perusnätti.

Sitten kuvapläjäys siitä itsestään eli ruuasta. Vegaanin Varsova (tai siis todella pieni osa sitä), olkaa hyvät:


Täältä saa mm. perinteisempää puolalaista ruokaa, mikä meidätkin sinne ajoi. Vincent rakastui kakkuihin, mun mielestä ne ei ollut kovin hyviä.
Pinaattilettuja vuustolla (=vegejuusto). Oli tässä jotain muutakin, en vain muista :D Taustalla näkyvä mangolassi oli ihanaa!
Perunapierogeja
Muutamia kakkuvaihtoehtoja
Jaettiin täällä englantilainen aamupala. Papuja, leipää, tomaatti, sieniä ja tofukokkelia
Pizzaa, pastaa ja hyviä brunsseja. Joka päivälle on oma erikoistarjous!
Kirkhernemunakas sienillä ja vuustolla

Neljän vuuston pizza ja pasta carbonara
Tässä ketjussa jäätelöihin saa valita omat täytteet ja pohjan (soijamaito tai vesi/sorbetti vegaaneille). Jäätelö valmistetaan paikan päällä nestemäisen typen avulla. Isot annokset (ei meinattu jaksaa kahestaan) ja tosi hyvää!
Hyvää sushia ja mukavaa vaihtelua kurkulle, avokadolle ja inarille (ei niissäkään mitään vikaa kyllä ole). Omaan makuuni ei löytynyt täydellistä komboa ja kaikissa oli jotain vähemmän mieluista. Suosittelen tempuraa!
 


Kuten sanottua, päivässä ei ehtinyt nähdä läheskään kaikkea (ruoan tai museoiden suhteen). Mukava reissu kuitenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti