lauantai 15. joulukuuta 2018

Muutinpa sitten Prahaan

Tuota samaa otsikkomuotoa käytin pari vuotta sitten muutettuani Ruotsiin, mutta se kuvaa tätä tilannetta vielä paremmin. Töitä hain viime viikon keskiviikkona, torstaina oli haastattelu, muutto lauantaina ja maanantaina alkoi työt. En mitenkään erityisesti ajatellut lähteä Tsekkeihin, vaikka Ruotsista muuttoa olenkin jo pitkään kaavaillut. Täältä kuitenkin löytyi kiva työ ja tänne tultiin.

Tän keikan pitäisi kestää puolisen vuotta. En saa kertoa kovin paljoa työn sisällöstä, mutta me yritetään saada tekoäly ymmärtämään meidän äidinkieliä paremmin. Eka viikko on nyt siis takana ja jopa pikkujoulutkin, ja nyt on ihan hyvä fiilis. Eka viikko on aina mun mielestä rankin kaikissa uusissa paikoissa, ja nyt tähän tuli sen päälle uusi koti, uudet kämppikset ja uusi maa. En oo edes tehnyt kokoaikaista työtä koskaan ennen, joten mikä tässä ei olisi uutta? Tällä viikolla en siis arkisin ehtinyt/jaksanut tehdä paljoa, mutta tänään kävin vähän tutustumassa kaupunkiin.

Ruotsista oli vähän haikeaa lähteä, koska viihdyin siellä tosi hyvin. Jos nyt onnekin olisi ihan pakko asettua loppuelämäksi, kyllä se olisi siellä. Sori Suomi. Nyt itse lähdön jälkeen ei ainakaan vielä ole ollut yhtään huonoja fiiliksiä, mutta lämmöllä tuun muistelemaan ruotsalaisia aikoja. Ei sitä vaan ikinä saa elää liikaa mukavuusalueella :D Nyt syksyllä sain vähän elää enemmän perinteistä lundilaista opiskelijaelämää, kun georgian etäkurssini ansiosta pääsin osakuntiin sisälle ja muutenkin oli jaksamista kaikelle meiningille.
Joulukuun kotikatu

Tsekkihän oli viisi vuotta sitten mun ykkösvaihtoehto vaihtomaista. Vaikka alussa olinkin vähän pettynyt, oli Unkari ihan hyvä kohde mulle silloin, mutta nyt saan elää vähän viiden vuoden takaista unelmaani. Ei sillä, että nyt en olisi tyytyväinen, mutta aion kyllä mennä myös vähän kauemmaksi tän keikan jälkeen.

Nyt on projektina yliopistohakemukset ja asunnon löytäminen keväälle. Oli kiva pitää taukoa koulusta/töistä syksyllä, mutta nyt on taas kivaa aloittaa arkielämä.

Kesällä pääsin vähän kokeilemaan Prahan vegaanivalikoimaa, ja tästä oonkin aika innoissani. Praha on yksi niistä vegaanikaupungeista Euroopassa.

Nyt vaan koputetaan puuta, että kaikki jatkuisi samaan malliin!
"Eiffel" -torni - Petřín. Se on paljon pienempi kuin pariisilainen, mutta huippu on korkeammalla kukkulan ansiosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti