lauantai 21. marraskuuta 2020

Pupunruokaa vol. 2

Melkein tarkalleen neljä vuotta sitten tein postauksen samalla idealla, joten menään nyt taas. Kaikkihan rakastavat toisten ihmisten ruokakuvia ja erityisesti vegaanien ruokakuvia. Vegaaninen ruoka tosin tuntuu olevan mysteeri monelle, joten ehkä jotakuta kiinnostaa nähdä, mitä tällaiseen pupunruokaan voi kuulua. Yritin muistaa ottaa kuvia aina tavallisista ruuista, mutta tietenkin sen muistaa aina paremmin kun lautasella on jotakin mielenkiintoisempaa. Mutta eiköhän mennä!


Tätä teen tosi usein kun on vaan vähän nälkä. Quesadilloja kuten meksikolainen kaverini tekee, eli yleensä ilman juustoa (tästä on aina kauhea vänkäys kun jollekin satun näistä kertomaan, mutta niin se vain on Morelosissa :D). Täältä saa kaupasta tölkissä valmista paputahnaa, jota vaan lättään tortillan sisään

Yksi päivä teki mieli linssejä, joten tein tätä. Maustoin lähinnä garam masalalla 

Piti vähän syödä jämiä, joten gnocchia (jotka aina paistan keittämisen sijasta!), sienikastiketta ja satay-pihvi. Tuo on siis Hollannissa kai aika yleinen eines, jota löytyy myös eri vegaanisia sortteja. Friteeratun pihvin sisällä on siis maapähkinäkastiketta, mikä oli pienoinen yllätys ekalla kerralla :D

Sushi on aina parasta, kotona tai ravintolasta. Tässä oman käden tuotoksia


Sattuneesta syystä täällä on useita indonesialaisia ravintoloita, joten sitäkin ruokaa on tullut maistettua ekan kerran. Oli aikamoinen arpominen mikä kuului kellekin, tässä on siis kahden henkilön ateriat kotiin kuljetettuna

Shepherd's pie tai ihan vaan linssi-perunalaatikko. Chocochilin ohjeella on menty jo vuosia. En ikinä jaksa kuoria perunoita, siitä johtuu epätasainen väritys

Mapo tofu on sushin rinnalla yksi isoimpia suosikeita, jota joskus teen useamman kerran kuussakin. Siinä erikoisuutena on sichuaninpippuri, joka antaa erikoisen puuduttavan tunteen

Varsinaista opiskelijaruokaa, joskus näinkin. Huomatkaa luento pyörimässä näytöllä

Halusin nopeasti jotain helppoa ja sitä sain: ilmavaa tofua, currytahnaa ja kookosmaitoa. Söin riisin kanssa

Tofua maapähkinäkastikkeessa ja korianteria. Prahassa söin tätä kerran ravintolassa, ja tämän ruoan ansiosta ymmärsin että tykkään kyllä korianterista, mutta persilja on se mikä tökkii

Tämä on ilmeisesti mun näkemys karjalanpaistista :D En tiedä, mihin kaikki liemi katosi. Tein tähän seitania tokaa kertaa elämässäni, tällä kertaa gluteenijauhoista. Tavallisia vehnäjauhoja en ala enää ikinä pestä

Kehitin aika hyvän reseptin vegaaniselle muna-riisipasteijatäytteelle. Tässä myös soijarouhepasteijoita


Ikean uusia vegaanilihapullia


Mummi antoi kantarellejä Suomesta mukaan :)

Joskus syön myös salaattia. Muutenkin kyllä tykkään syödä kasvikset ennemmin tuoreina. yleensä leivän päällä aamuisin. Samalle lautaselle en vieläkään mielelläni ota salaattia lämpimän ruoan kanssa: lämpimät lämpiminä ja kylmät kylminä

Paras pizzatäyte

Suomessa keräsin mustikoita, joista päätin sitten tehdä tän

Tehtiin kesärullia puolalaisen kaverin kanssa. Kaupasta oli normaalit riisipaperit loppu, joten tuli tämmösiä minejä :D Kastikkeena perus hapanimelä ja maapähkinä

Pakko esitellä tätä juustotarjotinta Amsterdamista


Koeviikoilla motivoin itteäni paljon ruoalla


Tämän kuvan otin "Ugly Vegan Food Worldwide" Facebook -ryhmään. Rumaa, mutta hyvää. Tofukiusausta siis. Harmittaa, kun täältä ei löydy tuollaista perunasuikaletta. Kerran paloittelin jääkaappiranskalaisista, en tee enää uudestaan


Kun menee sekaanin valitsemaan ravintolaan, on vaihtoehtona lähes aina a) tomaattipasta b) ranskalaiset. Tykkään kyllä onneksi molemmista

Pikanuudeleita lisämausteilla

Kaikki kunnia sille, joka tänne loppuun asti luki. Aika arkiruokia suurin osa, mutta muutama vähän erikoisempikin. 

2 kommenttia:

  1. Wau, kuinka kauniita ruokakuvia. <3Kivaa sunnuntaita! =)

    VastaaPoista