torstai 7. tammikuuta 2021

Huoneen esittely

Tällaisen postauksen meinasin tehdä jo vanhasta kämpästä, mutta se sitten aina jäi. Nämäkin kuvat (paitsi tietty kaksi joulukuvaa) on otettu jo pari kuukautta sitten, mutta viimein Youtuben asuntojenesittelyvideot inspiroi muakin tarpeeksi.

Kokoa tällä huoneella on noin 13 neliömetriä ja jaan kolmikerroksisen asunnon kolmen muun kanssa. Tää on siis tavallaan omakotitalo, mutta hollantilaisittain tietenkin kaikki on vieri vieressä, joten kai tää on sitten oikeastaan rivitalo. Asun vähän kauempana keskustasta, jonne menee parikymmentä minuuttia pyörällä tai bussilla. Naapurit on lähinnä lapsiperheitä tai vanhempia pariskuntia.

Löysin sekä tämän että edellisenkin kämpän Facebookista. Molemmilla kerroilla etin myös Kamernetistä, mutta en saanut juurikaan vastauksia siellä. Edellisen vuokranantajan kanssa tuli vähän kränää, joten halusin sieltä pois mahdollisimman pian (varsinkin kun Hollannissa vuokranantajat marssii sisään ihan millon huvittaa), ja otin tämän huoneen sen kummempia miettimättä. Tähän kyllä vaikutti myös se, että melkein ikinä ei löydä näin halpaa vuokraa (220e kuussa), mikä toki houkutteli.

Huonekaluista valmiina huoneessa oli vuodesohva, Ikean hyllykkö, valkoinen hyllykkö, vaaterekki ja tuoli. Peili oli myös seinällä. Parvisängyn ostin vartavasten tähän huoneeseen, ja oikeastaan kaikki muu on vanhoista kämpistä tuttua.

Sanon myös, että lähes kaikki kasvit kärsi aika paljon ollessaan yksin kaksi kuukautta koronan aikaan, ja osa vielä toipuu tästä :D Lampaantaljat on myös molemmat feikkejä ja kierrätysmateriaaleista tehtyjä.

Kaikki mahtuisi kyllä myös tavallisella sängyllä, mutta ahdasta olisi

Sohvalta otettu kuva. Peilin edessä hengailee sello, ja hyllyn takaa pilkottaa maailman surkein kosketinsoitin (joka myös löytyi tästä huoneesta)

Edellisessä kämpässä oli ihan naurettavat keittiöt, jotka jaettiin 15 muun henkilön kanssa, joten päädyin tällaiseen omaan ratkaisuun. Tässä kämpässä keittiö on ihan kunnollinen, mutta päätin pitää nämä omat kun ne kerran oli jo olemassa. Tuo alin on siis uuni, ja tämä malli on täällä ihan tavallinen. Monesti löytyy myös laitteita, joissa mikro ja uuni on samassa. Ne ei toimi ihan kauhean hyvin, mutta tää mun on ihan tarpeeksi hyvä.
Kirjahylly-vaatekaappi


Verhot lainassa äitiltä. Kaktukset on myös entisen asukkaan peruja

Eiliseen asti löytyi myös mm. tällainen pikkukuusi ja takana pilkottava joulutähti

Ruotsissa löytyy joulun aikaan valoja joka ikkunalta. Täällä koristellaan enemmän pensaita kuin ikkunoita


Ostin lähes kaiken käytettynä, ja nopeasti laskin kaikkeen huonekalut, keittiölaitteet, matot ja kasvit mukaanlukien menneen noin 300 euroa. Nämä myös on melkein kaikki löydetty Facebookin ryhmistä.

Jaetuista tiloista en viitti jakaa kuvia, mutta kylppäri on yllättävän hieno kylpyammeineen kaikkineen. Lähes jokainen vieras ihan huomattavasti hämmästyy, kun näkee sen hienouden ensimmäistä kertaa :D Alakerran keittiötä tosiaan käytän aika harvoin muuhun kuin astioiden pesuun (meillä on tiskikone!), mutta sekin on ihan hyvä. Pyykinpesukone löytyy myös keittiöstä, mikä toki suomalaisille on ihan outo ajatus, mutta kaikkeen tottuu. Näiden ja kapeiden portaikkojen lisäksi jaetaan pikkuhuone, jota käytetään varastona. Pyörille on myös oma ulkovarasto.

Oon ennenkin sanonut, että oikeastaan tykkään tästä sijainnista, sillä kaupat ja luonto on lähellä. Muutin tänne juuri samalla viikolla kun koulu siirtyi etäopiskeluksi, joten päivittäistä pyöräilyä en ole joutunut kokemaan täältä asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti