sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

Toinen vuosi oikista takana - koko vuosi etänä

Torstaina oli tämän vuoden viimeinen koe, josta tosin vielä odottelen tulosta (eli huonolla tuurilla on vielä yksi uusinta edessä). Uskallan nyt kuitenkin jo sanoa toisen vuoden olevan takana. Viime elokuussa muistelin ensimmäistä vuotta, joten tästä tulee nyt toisen vuoden katsaus sekä koulussa että vapaa-ajalla. Kuvituksena kaikkea tältä vuodelta. 

Viime vuoden postauksessa oli sama paikka kesältä :D

Koko vuosi on tosiaan ollut etänä. Koulun kannalta oikeastaan se on ollut ihan mukavaa, sillä luennot voi katsoa omalla ajalla ja kokeissa saa käyttää kaikkia materiaaleja. Vähän pelottaa, että miten pärjään enää tavallisessa kokeessa. Toisaalta myös mietityttää, kuinka hyvä mittari sellainen perinteinen koe on: nykymaailmassa kaikki tieto on helposti saatavilla ja ulkoa muistamisen sijaan parempi taito olisikin varmaan tuon tiedon nopea löytäminen ja käyttäminen.


Koeviikkojen meininkiä
Groningen

Samaten tällainen 9-10 aikaan herääminen joka päivä kyllä sopii mun rytmiin. Elämänlaatu on parantunut huomattavasti, kun ei koko aikaa laske päiviä (aamuja) viikonloppuun tai lomiin. Ero arkipäivien ja viikonloppujen välillä on oikeastaan hävinnyt kokonaan - koulutöitä tai kavereiden tapaamisia tulee tehtyä ihan yhtälailla kaikkina viikonpäivinä. Yliopistossa nyt tietty ilman koronoitakin on tilanne tämänkaltainen - pakollisia aikataulutettuja luentoja on vain muutama viikossa ja itsenäinen opiskelu taas ei oikeastaan ikinä loppuisi.

Vegaaninen vappu suomalaisen kaverin kanssa

Korona ei onneksi vaikuttanut opiskelutahtiin mitenkään, joten tänäkin vuonna on ollut 60 opintopisteen lasti (joista siis vielä 5 pisteen kurssin tulosta odotellaan). Jaksoja on neljä, ja tässä kaikki tänä vuonna käydyt kurssit, joista ei tosiaan saa itse siis valita yhtäkään:

1. jakso: EU-oikeus (10 op), Esineoikeus (5 op)
2. jakso: Kansainvälinen oikeus (10 op), Laki, valta ja politiikka (5 op)
3. jakso: Hallinto-oikeus ja markkinoiden sääntely (10 op), Tutkimusseminaari (yht. 10 op, jatkui myös neljännessä jaksossa)
4. jakso: Markkinoiden sääntely (5 op), Kansainvälinen yritysjuridiikka (5 op), Tutkimusseminaarin jatkoa

Rakas pyöräni

Olipahan työmaa saada nuo kaikki käännettyä suomeksi :D Kuten tuosta huomaa, on tämä kevät ollut aikamoista talous/bisnestouhua, mikä ei itseäni välttämättä innostanut. Tuossa tutkimusseminaarissa (research seminar) kirjoitettiin kuusi esseetä aiheista, joita meidät arvioineet luennoitsijat myös itse tutkivat. Itse asiassa yhtä esseetä kirjoittaessani tuli yhdessä lähteistä vastaan sen esseen arvioineen professorin nimi, ja muutaman sivun selostus siitä, kuinka kirjoittaja oli eri mieltä tämän professorin näkökulmasta aiheeseen. Tietenkin olin jo valinnut sen näkökulman, jota tässäkin kirjassa puolusteltiin :')

Urk, jossa pysähdyttiin tulpaanireissulla. Yksi Hollannin konservatiivisimmista kaupungeista

Itselleni mieluisimmat kurssit olivat varmaankin nuo syksyn EU-oikeus ja kansainvälinen oikeus. Laki, valta ja politiikka sekä Markkinoiden sääntely olivat siitä vähän erikoisia, että ne olivat politiikan tutkimusta ja taloustiedettä, eivätkä oikeustiedettä. Tämä siis tarkoitti ihan erilaista näkökulmaa ja uutta sanastoa. Miten ihmeessä voi muka argumentoida viittaamatta yhteenkään lakipykälään? Argumentit tuntuivat tulevan jostain ihan tyhjästä :D Sanaston kannalta taas fiilis oli sama kuin oikiksen alussa - ymmärtää kyllä yksittäiset sanat, mutta ei silti mitään hajua koko lauseen merkityksestä.


Oon jo pari vuotta yrittänyt luovuttaa verta. Viimeinkin! Melkein jäi tälläkin kertaa ihottuman takia

Koulun ulkopuolella sitten jatkoin VSA:ssa Tapahtumakomitean (Events Committee) puheenjohtajana, eli olin ns. päävastuullinen kaikista tapahtumista. Tähänkin korona vaikutti luonnollisesti hyvin paljon, sillä lähes jokainen tapahtuma oli netissä. Syksyllä meinasin jopa jättää koko touhun, sillä oli VSA:n hallituksen kanssa vähän erimielisyyksiä erilaisista asioista, mutta päätin kuitenkin jatkaa. Netissäkin onnistui järjestää aika paljon: meillä oli mm. peli-iltoja, pub quizzejä, vierailevia luennoitsijoita, leffailtoja, keskusteluilta (kirjapiirityylisesti), etäbrunssi, pikatreffit, joogailua ja muuta.

Syksyllä olin myös Amnesty Internationalin syksykomiteassa, jossa järjestettiin tapahtuma Puolan aborttitilanteeseen liittyen sekä tehtiin pari infopostausta Instagramiin ihmisoikeusrikkomuksista. 

Maastricht

Aloitin myös GIED:in (Global and Intercultural Engagement Diploma), joka on 30 opintopisteen mittainen ohjelma. Siihen kuuluu viisi eri osa-aluetta, joiden tarkoitus on oppia interkulturaalista kanssakäymistä. Ison osan näistä osa-alueista teen muutenkin, joten ihan kauheasti lisätyötä tästä eri kerry. Yksi näistä on vaihto, jonka piti alunperin suuntautua Indonesiaan. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että olen menossa takaisin Unkariin syksyksi, tosin Pécsiin Budapestin sijaan tällä kertaa. Tavoitteena on oppia kunnolla unkaria (B2/C1-tasolle). Tällä hetkellä oon tosiaan jossakin B1-tasolla, eli osaan joo puhua ja selviän arkielämästä, mutten kuitenkaan ilman kauheita vaikeuksia. Tämän lisäksi tietenkin Unkarin tilanne on erittäin "mielenkiintoinen" mun opiskelujen näkökulmasta. 

B1-tasolla on myös hollanti, sillä pidin melkein vuoden tauon kursseista odotellessani niiden muuttumista taas lähiopetukseksi. Niinpä niin. Keväällä nyt suoritin viimeiset ilmaiset kurssit, ja viikon päästä maanantaina alkaa kolmen viikon pikakurssi. Hollannissa on myös tavoitteena C1-taso ensi vuoden aikana.

Rotterdamin kuutiotalot

Näiden lisäksi aikaa on kulunut myös sellon soittamiseen. Matkustamaan ei tietenkään ole päässyt kuin ihan muutaman kerran Hollannin sisällä. Täälläkin alkaa pikkuhiljaa rokotteet vaikuttamaan ja rajoituksia puretaan. Vaikka toki korona onkin vaikuttanut moneen asiaan, on se kuitenkin onneksi ollut ihan maltillisissa mitoissa omalla kohdalla. 

Pääsiäisleipää

Joulun aikaa Groningenin Grote Marktilla 

Joulun aikaa Eindhovenissa. Kävin siellä tekemässä englannin IELTS-kokeen vaihtoa varten


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti